De Green Buildings Tool: een onmisbare troef voor gebouweigenaren en financiële instellingen 

Ontdek de Green Buildings Tool: de allesomvattende oplossing voor duurzaam en verantwoord investeren. Deze unieke tool combineert geavanceerde functionaliteiten met gebruiksgemak, waardoor gebouweigenaren, beheerders en financiële instellingen efficiënt hun duurzaamheidsdoelen kunnen bereiken. Ontdek hoe de Green Buildings Tool een cruciale rol speelt in het bevorderen van duurzame ontwikkelingen en het ondersteunen van slimme investeringsbeslissingen.  

Voldoen aan regelgeving en duurzaamheidsrapportage 

De Green Buildings Tool maakt het een stuk eenvoudiger om te voldoen aan regelgeving, zoals de Informatieplicht Energiebesparing en het opstellen van ESG-rapportages. Met gemak kunnen gebruikers de juiste gegevens uit de tool halen en een volledig rapport genereren dat aan alle eisen voldoet. Ieder jaar kun je eenvoudig updates toevoegen, waardoor het proces nóg efficiënter verloopt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je volledig voldoet aan de wet- en regelgeving van Nederland én Europa.  

Monitoren van energieverbruik en identificeren van besparingsmogelijkheden 

Met de Green Buildings Tool krijgen gebouweigenaren en beheerders niet alleen inzicht in het huidige energie- en CO2-verbruik, maar ook in de mogelijke besparingsmogelijkheden. Met de routekaartmodule kunnen gebruikers vervolgens plannen opstellen voor toekomstige verbeteringen en deze in de tijd inplannen. Zo ontstaat er een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Door maatregelen toe te voegen en te actualiseren, kunnen de duurzaamheidsprestaties over meerdere gebouwen beheerd en verbeterd worden. Bovendien biedt de tool geavanceerde analyses op portefeuilleniveau, waardoor prioritaire maatregelen snel kunnen worden geïdentificeerd. 

Belang voor banken en financiële instellingen 

Voor banken en financiële instellingen is de Green Buildings Tool een onschatbare bron van waardevolle gegevens, die hen in staat stelt om weloverwogen beslissingen te nemen en risico’s effectief te beheren.

Met meer dan 100 datavelden per pand, waaronder CO2 inzichten, klimaatrisico’s, energielabels, bereikbaarheid en certificeringen, biedt de tool uitgebreide informatie. Door eenvoudigweg de postcode en het huisnummer in te voeren, kunnen banken deze gegevens gebruiken voor rapportages aan de ECB en De Nederlandsche Bank, evenals voor interne rapportages.

Bovendien voldoet de rapportage van de Green Buildings Tool aan de eisen van PCAF. De focus ligt niet alleen op energielabels en CO2, maar ook op belangrijke aspecten zoals klimaatrisico’s. Daarnaast kunnen banken en financiers gebruikmaken van de data uit de tool om green bonds te ondersteunen en investeringen te doen die bijdragen aan een duurzamere toekomst. 

De Green Buildings Tool is ook ondersteunend aan de duurzaamheidsparagraaf (DuPa 2.0), waardoor het een veelzijdig instrument is dat financiële instellingen ondersteunt bij het nemen van strategische beslissingen op het gebied van duurzaamheid en risicobeheer. 

Toekomstgerichte functionaliteit en schaalbaarheid 

De Green Buildings Tool kijkt niet alleen naar de huidige behoeften, maar ook naar de toekomst. Met functionaliteiten zoals energielabel-scenario’s, een Carbon Score en CRREM-analyses blijft de tool relevant in een snel veranderend landschap van duurzaamheidswetgeving en -praktijken. Daarnaast biedt de tool een relatiemanagementportaal, waardoor rapportages gemakkelijk intern kunnen worden gedeeld.  

Richting de toekomst is het streven om een volledig digitaal gebouw aan te bieden waarin alle relevante informatie over een gebouw op één centrale plek te vinden is. Dit stelt gebruikers in staat om hun data optimaal te benutten. Jarno Schimmelpennink, Lead product development bij CFP schetst de toekomst als volgt: “Stel je voor: je hebt een tool die niet alleen al je gebouwgegevens op één plek verzamelt, maar je ook kan helpen bij het uitstippelen van bedrijfsstrategieën. Energiebedrijven hoeven geen energie meer te verspillen aan het adverteren in gebieden die al voorzien zijn van een warmtenet. En wat een tijdswinst voor installateurs: ze hoeven niet meer elk gebouw langs te gaan, want alle informatie die ze nodig hebben staat al in de tool.” Met de Green Buildings Tool ben je niet alleen klaar voor de toekomst, maar maak je ook nog eens efficiënt gebruik van je gegevens. 

Aan de slag met de Green Buildings Tool 

De Green Buildings Tool biedt een allesomvattende oplossing voor organisaties en financiële instellingen die streven naar een duurzame toekomst. Door geavanceerde functionaliteiten te combineren met gebruiksgemak, helpt de tool jou om je duurzaamheidsdoelen te bereiken, te voldoen aan wet- en regelgeving en risico’s te beheren op een effectieve manier. Wil je aan de slag met de Green Buildings Tool of ben je benieuwd wat de tool voor jou en je organisatie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan.  


Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment