De gasprijzen blijven maar stijgen: welke stappen kan je zetten voor jouw sportaccommodatie?

De afgelopen tijd zijn de gasprijzen voor de Nederlandse markt enorm gestegen. De impact hiervan is echter niet voor alle sportverenigingen en exploitanten van sportaccommodaties gelijk en hangt af van een aantal factoren. Loopt jouw energiecontract binnenkort af of is het energieverbruik van jouw sportvereniging torenhoog? Dan is het tijd voor actie.

Loopt je contract bijna af? Wacht dan niet te lang af

Wanneer je in 2018 een 4-jarig contract hebt afgesloten, dan heb je de afgelopen jaren kunnen genieten van gunstige energie- en gasprijzen. Maar hoe zit dat voor de volgende 4 jaar? Als er nog geen opvolgend contract is ingekocht, zul je zelf op korte termijn in actie moeten komen.

Zonder actie zal het contract namelijk op een variabel contract overgaan, waarbij de leverancier elk half jaar de prijzen kan aanpassen. Afhankelijk van de marktomstandigheden stijgen of dalen de prijzen. Deze tussentijdse aanpassingen kunnen een flinke impact hebben op je exploitatiekosten. Het is daarom aan te raden om een contract af te sluiten voor een lange termijn. Zo heb je zekerheid voor de komende jaren en kom je niet onverwacht in de problemen door een prijsstijging.

Verduurzamen? Het moment is nu!

De invloed die je uit kunt oefenen op de energieprijzen is natuurlijk maar beperkt. Waar je veel meer controle over hebt, is het energieverbruik van jouw sportaccommodatie. Voor zowel sportverenigingen, ondernemers in de sport als exploitanten zijn er genoeg mogelijkheden om de energierekening flink te verlagen. Door maatregelen als isolatie, led-veldverlichting of eigen opwek door zonnepanelen kan je zelf de regie terugnemen over de energiekosten. Speciaal voor sportaccommodaties zijn er diverse landelijke- en gemeentelijke subsidies op duurzame investeringen en in sommige gemeenten loopt deze voor verenigingen zelfs op tot 90% van je investering. Het moment van verduurzamen is dus nu!

De stijgende energielasten vergroten de noodzaak voor verduurzaming van sportaccommodaties. Hiervoor zijn diverse subsidieregelingen, zoals de BOSA, beschikbaar.

NOC*NSF

Direct aan de slag met Sport NL Groen

Benieuwd welke maatregelen jouw sportaccommodatie kan nemen en wil je weten welke besparingen dit oplevert? Ga dan naar Sport NL Groen en zet de eerste stappen richting verduurzaming. Je krijgt met de online tool niet alleen inzicht in de te nemen maatregelen, maar ziet ook direct welke subsidies en financieringsmogelijkheden er voor jouw sportaccommodatie beschikbaar zijn.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment