CFP stelt Cushman & Wakefield in staat om decarbonisatie van vastgoed te versnellen

Cushman & Wakefield heeft C&W Green Buildings gelanceerd; een beoordelingstool waarmee vastgoedeigenaren en investeerders over de hele wereld CO2-uitstoot kunnen terugdringen.

We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met Cushman & Wakefield, waarbij we recent weer een mooi project hebben afgerond. Samen hebben we meer dan een miljoen gebouwen over de hele wereld geanalyseerd. Zo brachten we de kosten van het decarboniseren van alle gebouwen wereldwijd in kaart, inclusief de beste manier van aanpak hiervoor. We kijken ernaar uit om de klanten van Cushman & Wakefield te blijven helpen met het verkrijgen van inzicht in energie-efficiëntie via onze tools en data consultancy.

LONDON – 18 november 2022 – Cushman & Wakefield (NYSE: CWK), leider op het gebied van commerciële vastgoeddiensten, heeft de wereldwijde business case voor energieneutrale gebouwen gedefinieerd. Deze business case laat zien dat het energiezuinig maken van bestaand vastgoed bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Het onderzoek van Cushman & Wakefield analyseerde een miljoen gebouwen in 143 landen, met een totale oppervlakte van 6,6 miljard vierkante meter. Op basis van de schatting dat ongeveer 80% van de gebouwen die in 2050 zullen bestaan, al gebouwd is1, kan worden geconcludeerd dat het terugdringen van CO2-uitstoot essentieel is om onomkeerbare klimaatverandering te voorkomen. De analyse laat zien dat het decarboniseren van het wereldwijde vastgoed zo’n 18 biljoen dollar aan kosten met zich meebrengt. Dankzij deze decarbonisatie zal de commerciële vastgoedsector vervolgens jaarlijks 6,2 gigaton CO2-uitstoot besparen, wat een daling van 75% betekent.

“Decarbonisatie van bestaand vastgoed is niet alleen noodzakelijk voor het verkleinen van milieu-impact, maar het biedt ook een milieuvriendelijke manier voor het verlagen van de kosten van het bezit en beheer van commercieel vastgoed,” aldus John Forrester, CEO van Cushman & Wakefield. “Aangezien de regelgeving voor energieverbruik en uitstoot van gebouwen terecht strenger wordt, zal de behoefte om CO2-uitstoot te verminderen of te compenseren, toenemen. Bij Cushman & Wakefield streven we ernaar om onze klanten te helpen bij het vergroten van hun energie-efficiëntie, wat gepaard gaat met zowel economische als sociale voordelen voor hun investeringen, ondernemingen en gemeenschappen.”

Om deze ingrijpende veranderingen mogelijk te maken, heeft Cushman & Wakefield C&W Green Buildings gelanceerd. Dankzij deze digitale assessmenttool kunnen vastgoedinvesteerders en -eigenaren op maat gemaakte kansen voor decarbonisatie, renovatie en kostenbesparingen identificeren. De tool is tot stand gekomen door een exclusieve samenwerking met CFP Green Buildings (CFP), een adviesbureau dat het verduurzamen van gebouwen en woningen als missie heeft. Klanten van Cushman & Wakefield kunnen nu op een snelle, rendabele, nauwkeurige en controleerbare manier hun energieverbruik in kaart brengen en vervolgens een roadmap naar duurzamer vastgoed opstellen.

De C&W Green Buildings tool filtert 120 gebouwkenmerken om de huidige CO2-uitstoot en energie-efficiëntie van een pand vast te stellen. Van vestigingsland, klimaat en locatie tot de kosten van energie, materialen, arbeid, lokale emissiefactoren, CO2-prijzen, leeftijd en grootte van het gebouw, en meer: de tool gebruikt alle kenmerken om klanten te adviseren over de verbetermogelijkheden voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk van hun vastgoedportefeuilles. De tool wordt momenteel uitgerold in markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

“CFP heeft een onwrikbare inzet om CO2-uitstoot rendabel en op grote schaal te verminderen door middel van bruikbare inzichten”, aldus Bram Adema, CEO van CFP Green Buildings. “Onze digitale tool heeft grote, gedecentraliseerde gebouwen over de hele wereld in staat gesteld om op data gebaseerde beslissingen te nemen die het energieverbruik verminderen. We zijn blij om op dit succes voort te bouwen met de data en vooraanstaande klanten van Cushman & Wakefield.”

Meer over de visie van Cushman & Wakefield op duurzaamheid, lees je hier.

1 Bron: McKinsey & Company

Meer weten over het toekomstbestendig maken van jouw vastgoed? Neem contact op met Olivier Noorduyn via onoorduyn@cfp.nl en we bespreken welke inzichten jij nodig hebt en waar je kunt beginnen.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment