Bram Adema wint met team onstuimig Open Nederlands Kampioenschap zeilen

Vorige week vond het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) zeilen plaats op het Gooimeer en Markermeer. Het onstuimige weer zorgde voor een waar dominospel, maar na elf wedstrijden kwam Bram Adema, CEO van CFP, met zijn team Njord als winnaar uit de bus in de bootklasse J/80.

Het weer zorgde voor sensatie: “Als het bij iemand misgaat, lijkt het wel een dominospel”

De winst kwam niet zomaar aanwaaien. “Het was een heftig Nederlands Kampioenschap,” aldus Bram. “Alle dagen hadden we veel wind en op vrijdag en was er veel regen. Op zondag was er zon, maar was het echt koud.” Vooral de krachtige wind zorgde voor nogal wat uitdagingen bij de hele vloot. Het resultaat: een man-overboord-situatie en de nodige schade aan diverse boten. Adema: “Helaas hoort schade bij dit soort weer. De vloot ligt ook zo dichtbij elkaar en iedereen is zo fanatiek. Als het bij iemand misgaat, lijkt het wel een dominospel. Dat wij het NK hebben gevaren zonder kleerscheuren en met dit resultaat, daar kan ik alleen maar heel blij om zijn.”

Team Njord veroverde onverwachts de eerste plaats tijdens ONK zeilen

Dat team Njord er dit jaar met de winst vandoor zou gaan tijdens het ONK zeilen, kwam als een aangename verrassing voor het team. “Vorig jaar eindigden we op een teleurstellende achtste plaats, terwijl we wel hadden verwacht dat de top 5 erin zat. Dat we nu Nederlands Kampioen zouden worden, hadden we zeker niet gedacht,” vertelt Bram Adema. Daarbij voer de Njord ook niet met het vaste team. “We hadden nog geen wedstrijd in deze samenstelling gevaren, maar wel getraind. Echter niet met de weersomstandigheden die we bij het Nederlands Kampioenschap moesten trotseren. Maar we bleken een goede combinatie.”

We feliciteren team Njord met Renée Groeneveld, Mijke Lievens, Wouter Toornstra en Bram Adema met deze mooie overwinning!

Wil jij ook een keer een zeilwedstrijd meemaken met je collega’s of klanten? Schrijf je dan in voor de Green Buildings Regatta en strijd mee om de bokaal!

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment