ASVZ over verduurzamingstool: ‘Green Buildings Tool geeft de juiste inzichten om op korte termijn slagen te maken’

Zorginstelling ASVZ is al een tijdje bezig met het verduurzamen van zowel hun dienstverlening als hun panden. En dat is een uitdaging met 1.100 adressen, 600 elektrameters en 600 gasmeters. De panden verschillen onderling enorm van elkaar en door de verschillende typen gebouwen is inzicht en maatwerk noodzakelijk. Wibaut Nouwens van ASVZ legt uit hoe de Green Buildings Tool van CFP hen hierbij helpt en hoe ASVZ de verduurzamingstool gebruikt.

Duurzaamheidsplannen maken met behulp van de Green Buildings Tool

Om het energieverbruik te verminderen, startte ASVZ in 2019 met de implementatie van energiemanagement. Na een uitgebreid selectieproces viel de keuze op CFP Green Buildings als leverancier en beheerder van de gekozen EBS-software eSight. De Green Buildings Tool van CFP was hierbij de doorslaggevende factor voor ASVZ. Deze software geeft namelijk inzicht in de energetische kwaliteit van een pand én geeft inzicht in maatregelen die mogelijk zijn om slim en efficiënt te verduurzamen. Wibaut: “De Green Buildings Tool heeft ons geholpen met het verkrijgen van de juiste inzichten in duurzaamheid. De tool brengt in kaart wat we tot nu toe hebben gedaan, waar we zouden moeten staan en welke acties we in de toekomst nog moeten uitvoeren. En daar kunnen we nu een routekaart mee opstellen en een planning richting duurzaamheid maken.”

“Met behulp van de Green Buildings Tool hebben we onze CO2-reductie in kaart kunnen brengen: In 2020 hebben we 28% CO2 gereduceerd.”

– Wibaut Nouwens van ASVZ

De belangrijkste inzichten na twee jaar van ASVZ met de verduurzamingstool

Na twee jaar werken met energiebeheer heeft ASVZ via de verduurzamingstool veel inzichten verkregen. Wibaut: “Met behulp van eSight hebben we per gebouw inzicht in de hoeveelheid ingekochte gas en elektra, de hoeveelheid teruggeleverde elektra, en de hoeveelheid zelfopgewekte stroom door zonnepanelen. De data die gegenereerd wordt, wordt vervolgens in de Green Buildings Tool geladen van CFP. Hierdoor krijg je een goed overzicht van het werkelijke energieverbruik per gebouw. Nu is er meer inzicht in verbruik, opbrengsten, energiegebruiksprofielen en energieverspilling. Ook is nu sneller de juiste informatie beschikbaar om te kunnen plannen, sturen en energiebesparing te bewijzen.”

Een 8 voor de Green Buildings Tool

Wibaut Nouwens waardeert de Green Buildings Tool van CFP met een 8. Nouwens: “Met behulp van de tool konden we laagdrempelig inzichten in duurzaamheid verkrijgen. De tool is heel gebruikersvriendelijk, waardoor het voor ons makkelijk was om op korte termijn duurzaamheidsplannen te maken en te realiseren”

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment