Ank Bijleveld lost het startschot op de Green Buildings Regatta 2022

Ieder jaar wordt het startsein van de Green Buildings Regatta gelost door een bijzonder persoon. Olympisch zeilster Marit Bouwmeester, burgemeester van Gooise Meren Han ter Heegde en voormalig directeur van Fight Cancer Limore Noach stonden al eens met het startpistool in hun hand. Dit jaar is het aan Ank Bijleveld-Schouten om het startschot te lossen.

Een bijzonder moment: het startschot

Het startschot is altijd een bijzonder moment voor de deelnemers van de regatta. Tom van Putten, winnaar van de vorige editie van de Green Buildings Regatta: “De start van de race is echt super spannend. Tijdens het aftellen voel je de spanning oplopen.” Dit jaar wordt het startschot gelost door niemand minder dan Ank Bijleveld, waarnemend burgemeester van Almere.

Almere: de perfecte locatie voor de Green Buildings Regatta

Ank Bijleveld-Schouten

Burgemeester Ank Bijleveld-Schouten: “Ik ben er trots op dat de Green Buildings Regatta plaatsvindt in Almere. Net als de deelnemers van deze Regatta heeft Almere duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eigenlijk zit duurzaamheid in het DNA van onze stad.”

“In het ontwerp van Almere heeft de verbinding tussen stad en natuur centraal gestaan. Daardoor is Almere een stad met bijzondere kwaliteiten geworden. Door aan thema’s als energie, voedsel, klimaatadaptatie, ecologie, circulaire economie en duurzame mobiliteit te werken, bouwen we verder aan onze groene en gezonde stad, ook voor volgende generaties. Dat doen we samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, die net als wij met passie werken aan een betere en mooiere leefomgeving.”

Wie pakt de winst op 9 september?

Op 9 september zal de zeilrace van het jaar losbarsten in Almere. Meer dan 200 mensen zullen weer strijden voor de felbegeerde bokaal. We kijken alvast uit naar een mooie, spannende en inspirerende wedstrijd en hopen jullie allemaal te verwelkomen op een van de deelnemende boten. Wie zal er dit jaar met de winst vandoor gaan?


Tot 9 september in Almere!

Programma

  • Aankomst en ontvangst vanaf 8:00
  • Welkomstwoord met koffie/thee + gebak
  • Oefenrace
  • Lunch
  • Green Buildings Regatta
  • Borrel met de prijsuitreiking, aansluitend een heerlijke BBQ

Locatie

Jachthaven Marina Muiderzand,
Marinaweg 26 in Almere.

Weersvoorspellingen

Wij verwachten wat regen op vrijdag, houd hiermee dus rekening in je kledingkeuze. De Green Buildings Regatta gaat bij deze weersverwachting gewoon door. Als er zich onverwachte wijzigingen voordoen zullen we alle deelnemers zo snel mogelijk informeren.

Kies je segment