5 sportaccommodaties onder de loep: vier van de vijf kunnen rendabel verduurzamen

Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen onderzochten we de mogelijkheden om rendabel te verduurzamen voor 5 verschillende sportaccommodaties. Wat blijkt? Met behulp van nieuwe innovaties, de juiste subsidie & financiering en passende begeleiding kan 80% rendabel verduurzamen. Lees hieronder meer over de duurzaamheid van de 5 onderzochte sportclubs en bekijk de conclusies die hieruit te trekken zijn.

5 sportaccomodaties onder de loep

Kenniscentrum Sport & Bewegen is een van de ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport. Samen met CFP Green Buildings onderzochten ze de duurzaamheid bij 5 sportclubs: een roei- en zeilvereniging, een atletiekvereniging, een tennisclub, een ijsbaan/zwembad en een voetbal- en handbalclub.

Benieuwd hoe deze sportaccommodaties kunnen verduurzamen? Lees het in de cases hieronder of doe inspiratie op via Sport NL Groen om jouw sportclub te verduurzamen!

Aan de slag met duurzaamheid!

sport nl groen

Voor rendabel verduurzamen is begeleiding bij het plannen en uitvoeren van de maatregelen cruciaal. Want verduurzamen is alleen rendabel als de juiste maatregelen op het juiste moment worden uitgevoerd. De online tool Sport NL Groen helpt sportaccommodaties met het verkrijgen van de juiste inzichten en er zijn verschillende begeleidingstrajecten die sportverenigingen helpen bij het realiseren van de verduurzaming.

Michael Poot: “De adviseurs helpen je niet alleen bij het vergelijken van maatregelen, maar ook bij het maken van het plan, het opvragen en beoordelen van offertes en het implementeren van de nieuwe technieken. Dat is de kracht van de trajecten: ze helpen je verder dan alleen een adviesrapport. Ze helpen de vereniging stappen in de goede richting te zetten.”

Meer informatie

Wil je weten hoe je presteert ten opzichte van andere sportclubs of wil je meer weten over welke stappen je als sportvereniging kan nemen om rendabel te verduurzamen? Neem dan een kijkje op Sport NL Groen of neem contact met ons op.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment