3 sterren BREEAM certificering voor BNP Paribas Real Estate en LaSalle Investment Management

LaSalle Investment Management en BNP Paribas Real Estate

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met LaSalle Investment Management en BNP Paribas Real Estate. LaSalle Investment Management is een toonaangevende investeerder en vermogensbeheerder. BNP Paribas Real Estate Nederland is expert op het gebied van waarde optimalisatie van vastgoed en is werkzaam voor LaSalle Investment Management als gedelegeerd Property en Asset Manager. De focus hierbij ligt op dagelijks beheer en actief management van de portefeuille die LaSalle Investment Management in beheer heeft bij BNP Paribas RE.

BREEAM certificering voor 4 panden

De vraag van BNP Paribas RE en LaSalle Investment Management aan CFP was om een complex van 4 panden te voorzien van BREEAM certificaat. Allereerst heeft CFP een inventarisatie uitgevoerd van de huidige situatie. De panden kwamen uit op 2 sterren, waarmee ze een BREEAM ‘good’ scoorde.

Het verbeterpotentieel

Vervolgens heeft CFP gekeken naar het verbeterpotentieel. Hieruit kwam al vrij snel het inzicht dat we, met het nemen van een aantal maatregelen, ook op 3 sterren uit konden komen. In overleg met BNP Paribas RE en LaSalle Investment Management hebben we besloten om dit eerst te realiseren en vervolgens voor een BREEAM certificering van 3 sterrren (‘very good’) te gaan.

BREEAM certificering: van 2 naar 3 sterren

Om de sprong van 2 naar 3 sterren te maken, zijn onder andere de wastafelkranen, toiletten en douches waterbesparend gemaakt. Daarnaast is er een ecologisch onderzoek voor planten en dieren in de omgeving uitgevoerd en zijn de geadviseerde maatregelen genomen die hieruit volgden. Ook is er energiezuinige verlichting toegepast en zijn de voorzieningen voor fietsers en openbaar vervoer uitgebreid. Hiermee is niet alleen de BREEAM keurmerk van 2 naar 3 sterren verbeterd, maar is er ook een energielabelsprong gerealiseerd naar label A.

Het resultaat

  • Inventarisatie BREEAM score in de huidige situatie
  • Verbeterpotentieel inzichtelijk gemaakt
  • BREEAM score verbeterd van 2 naar 3 sterren
  • BREEAM Certificering voor 4 panden

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment