1-jarig jubileum Sport NL Groen: 850 sportclubs gestart met verduurzaming

Sport NL Groen bestaat sinds 10 november één jaar! En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Binnen een jaar heeft Sport NL Groen al veel bereikt. Samen met verschillende partners worden de eerste stappen naar verduurzaming binnen de sportsector gezet. Meer dan 850 sportclubs en 65 gemeenten hebben al duurzame stappen gezet dankzij het platform. Met de aanvragen die bij Sport NL Groen zijn gedaan kan er inmiddels 24.200 ton CO₂ en 11,6 miljoen euro worden bespaard.

Sport NL Groen werkt aan een duurzame en toekomstbestendige sportsector

Op het platform krijgen sportclubs en ondernemende sportaanbieders inzicht en advies over de te nemen maatregelen op het gebied van verduurzaming. Daarbij ontvangen ze een concreet verduurzamingsplan zodat zij zelf aan de slag kunnen gaan! Niet alleen sportclubs, maar ook gemeenten en overkoepelende organisaties maken gebruik van het aanbod van Sport NL Groen. Hierdoor worden er meer sportclubs en ondernemers bereikt. In de toekomst wil Sport NL Groen duizenden sportclubs en ondernemers bereiken om de sportsector nog groener te laten kleuren.

Sport NL Groen

Mooie resultaten dankzij samenwerking

Tegenwoordig is de noodzaak om te verduurzamen hoger dan ooit, zeker met de huidige gas- en energieprijzen. Sport NL Groen kan sportaanbieders de eerste stap laten zetten om dit ook daadwerkelijk te doen. Dat ziet ook Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief: “Wanneer ondernemers bezig zijn met het thema duurzaamheid, dan moeten ze direct weten waar ze terecht kunnen. Onze samenwerking met Sport NL Groen draagt hieraan bij. Omdat het platform laagdrempelig is, kunnen ondernemers snel inzien wat ze zelf kunnen doen om te verduurzamen.” NL Actief verwijst ondernemers naar de tool van Sport NL Groen en is er van overtuigd dat consistentie heel belangrijk is. “Wij bekijken altijd waar de branche behoefte aan heeft en wij blijven informatie delen om iedereen op weg te helpen. Sport NL Groen is een prachtig platform wat hieraan bijdraagt.” aldus Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief. 

Sport Fryslân wil zoveel mogelijk sportclubs op weg helpen naar verduurzaming. Dankzij de samenwerking met Sport NL Groen hebben inmiddels 110 sportclubs een energiescan laten uitvoeren. Projectleider Allard Donker van Sport Fryslân: “Wij willen alle sportclubs in Friesland attenderen op de scans van Sport NL Groen. Wij hebben in een korte periode 110 clubs bereikt die geïnteresseerd zijn, wat een prachtig resultaat is! Dit is te danken aan een mooie teamprestatie en een goede samenwerking met Sport NL Groen.”

Zelf aan de slag met verduurzaming

Wil jij ook inzicht in welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen in jouw gemeente, bij jouw sportclub of onderneming? Op het platform van Sport NL Groen kun je zien wat het jou kan opleveren.

Samen duurzaam

De non-profit tool is ontwikkeld in opdracht van het ministerie VWS & NOC*NSF. Dankzij samenwerkingen en gratis adviestrajecten door energiecoaches wordt het verduurzamen van sportclubs door heel Nederland haalbaar. Vanuit CFP Green Buildings dragen wij bij aan Sport NL Groen.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment