Vacature: Duurzame Energie Consultant

Er moeten nog grote stappen worden gezet om de energietransitie in Nederland te laten slagen. Gebouwen moeten namelijk flink verduurzamen. Jij kunt hier eigenhandig aan bijdragen. Dus waar wacht je nog op? Word deel van het team bij CFP en help om gebouwen in Nederland duurzamer, energieneutraal of zelfs circulair te maken! Solliciteer vandaag nog op deze Duurzame Energie Consultant vacature bij CFP Green Buildings.

Al 400.000 gebouwen op de teller

Onze missie? Het winstgevend verduurzamen van zo veel mogelijk gebouwen en organisaties. Met onze online tools zorgen we voor de juiste inzichten. Onze hands-on Duurzame Energie Consultants vertalen dit vervolgens naar rendabele businesscases.

Samen met onze klanten hebben we al 400.000 gebouwen in binnen- en buitenland verduurzaamd. We hebben een junior adviseur nodig om dit cijfer nog veel verder te laten stijgen. Hoeveel gebouwen ga jij als consultant in de energiesector samen met ons verduurzamen?

Projectmanager, adviseur en trainer, je wordt het allemaal

Als Consultant Energie & Duurzaamheid speel je een grote rol in het verduurzamen van Nederlandse gebouwen. Je krijgt de verantwoordelijkheid over verduurzamingsprojecten, voornamelijk in de bestaande bouw. Van kantoren tot industrie en van woningen tot zorginstellingen: jij kunt hun junior adviseur energie & duurzaamheid worden.

Je helpt klanten om hun verduurzamingsmogelijkheden in kaart te brengen en doelstellingen te formuleren. Daarna ondersteun je bovendien in het realiseren van deze doelen. Zo behaal je samen met de klant successen.

Het werk als Consultant Duurzame Energie is veelzijdig. Naast onderzoeken en analyses uitvoeren, hoort ook het geven van trainingen bij je takenpakket. Tenslotte zul je ook gebouwen certificeren. Ben je dus ook nog eens thuis in de energielabels? Dan is deze Energie Consultant vacature echt iets voor jou.

Met dit takenpakket word jij een succesvolle consultant in de energiesector:

 • Je bent projectmanager voor energiebesparings- en verduurzamingsprojecten;
 • Je adviseert klanten zelfstandig over duurzamere oplossingen op het gebied van duurzame energie, gebouwinstallaties en bouwkundige vraagstukken;
 • Je begeleidt klanten bij het verkrijgen van duurzaamheidscertificeringen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het energiemanagement van verschillende klanten;
 • Je implementeert (duurzame) innovaties;
 • Je bent een pionier op het gebied van circulair bouwen.

Jij hebt wat er nodig is:

 • Een gedreven, ondernemende en ambitieuze instelling met affiniteit voor duurzaamheid, techniek en gebouwen;
 • Bij voorkeur WO-, maar tenminste HBO-opleidingsniveau;
 • Een open en proactieve houding;
 • Een focus op kwaliteit en resultaat;
 • Kennis over en ervaring met verduurzaming (van gebouwen) is een pré;
 • Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring in een technische omgeving als bijvoorbeeld adviseur, installateur of gebouwbeheerder. Ook voor starters hebben we plek.
 • Spreekt en schrijft uitstekende Nederlands en Engels;
 • Woont in de Randstad of maximaal 45 minuten rijden van Apeldoorn.
Green Building

Onze werksfeer

Als je bij CFP aan de slag gaat als Energie Consultant, verwachten we wat van je. Daar krijg je uiteraard ook veel voor terug. Onze werksfeer? Gedreven, collegiaal, resultaatgericht en informeel. We zijn avontuurlijk en gepassioneerd, zeggen waar het op staat en gaan er als team totaal voor.

Wij zijn een groot voorstander van flexibel werken en schenken veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij willen samenwerken met de beste mensen en zullen jouw groei daarom altijd stimuleren. Als CFP’er bepaal je jouw eigen groeipad en kun je financieel participeren in het bedrijf.

Word Energie Consultant bij CFP

We kijken er naar uit om je te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Daarom behandelen we reacties op deze Energie Consultant vacature op volgorde van binnenkomst. Wacht dus niet te lang met het insturen van jouw korte motivatie. Deze stuur je samen met je cv naar ons op via onderstaand formulier.

Heeft deze Energie Consultant vacature je interesse gewekt? Dan maken wij graag kennis met je! Tijdens de kennismaking zullen we je zeker deze twee vragen stellen:

 • Hoe zien de eerste 100 dagen eruit in jouw functie?
 • Wat heb je bereikt na 1 jaar?

Weet jij enthousiast antwoord te geven op deze vragen? Stuur jouw sollicitatie en CV naar ons op via onderstaand formulier en wie weet zien we elkaar snel!

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Simone Tabor, Lead Operations via stabor@cfp.nl of
+31 (0)55 355 5199. Heb je andere vragen of wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Britt Telleman, btelleman@cfp.nl of telefonisch via +31 (0)6 82 04 63 04.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een carrière bij CFP? Bekijk dan ook onze andere vacatures.

Solliciteren

Hidden
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Contact Apeldoorn

  CFP Green Buildings
  J.C. Wilslaan 29
  7313 HK Apeldoorn
  +31 (0)55 355 5199
  info@cfp.nl

  Contact Naarden

  CFP Green Buildings
  Onderwal 16
  1411 LV Naarden
  +31 (0)55 355 5199
  info@cfp.nl

  Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

  Volg ons

  Kies je segment