Vacature: Duurzame Energie Consultant

Er moeten nog grote stappen worden gezet om de energietransitie in Nederland te laten slagen. Gebouwen moeten namelijk flink verduurzamen. Jij kunt hier eigenhandig aan bijdragen. Word deel van het team bij CFP en help om gebouwen in Nederland duurzamer, energieneutraal of zelfs circulair te maken! Solliciteer vandaag nog op deze Duurzame Energie Consultant vacature bij CFP Green Buildings.

Projectmanager, adviseur en trainer, je wordt het allemaal

Als Consultant Energie & Duurzaamheid speel je een grote rol in het verduurzamen van Nederlandse gebouwen. Je krijgt de verantwoordelijkheid over verduurzamingsprojecten, voornamelijk in de bestaande bouw. Van kantoren tot industrie en van woningen tot zorginstellingen: jij kunt hun adviseur voor energie en duurzaamheid worden.

Je helpt klanten om hun verduurzamingsmogelijkheden in kaart te brengen en doelstellingen te formuleren. Daarna ondersteun je bovendien in het realiseren van deze doelen. Zo behaal je samen met de klant successen.

Het werk als Duurzame Energie Consultant is veelzijdig. Naast onderzoeken en analyses uitvoeren, hoort ook het geven van trainingen bij je takenpakket. Tenslotte ga je ook gebouwen certificeren. Ben je dus ook nog eens thuis in de energielabels? Dan is deze vacature echt iets voor jou.

Met dit takenpakket word jij een succesvolle consultant in de energiesector:

 • Je bent projectmanager voor energiebesparings- en verduurzamingsprojecten;
 • Je adviseert klanten zelfstandig over duurzamere oplossingen op het gebied van duurzame energie, gebouwinstallaties en bouwkundige vraagstukken;
 • Je begeleidt klanten bij het verkrijgen van duurzaamheidscertificeringen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het energiemanagement van verschillende klanten.

De Green Building Tool van CFP helpt je hier een handje bij!

Jij hebt wat er nodig is:

 • Een gedreven, ondernemende en ambitieuze instelling met affiniteit voor duurzaamheid, techniek en gebouwen;
 • Tenminste HBO-opleidingsniveau;
 • Een open en proactieve houding;
 • Een focus op kwaliteit en resultaat;
 • Kennis over en ervaring met verduurzaming (van gebouwen) is een pré;
 • Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring in een technische omgeving als bijvoorbeeld adviseur, installateur of gebouwbeheerder. Ook voor starters hebben we plek;
 • Spreekt en schrijft uitstekende Nederlands en Engels;
 • Woont in de Randstad of maximaal 45 minuten rijden van Apeldoorn.
Green Building

Onze werksfeer

Wij bieden je een mogelijkheid in een groene omgeving en in een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Je krijgt de kans om concreet iets bij te dragen aan een duurzamer Nederland en samen te werken met verschillende corporate bedrijven en instellingen. Daarnaast is de organisatie betrokken bij diverse initiatieven om de wereld een stukje leefbaarder te maken.

Je komt terecht in een informele, gedreven, resultaatgerichte en collegiale werksfeer. Flexibel werken wordt gestimuleerd vanuit de kantoorlocaties in Naarden of Apeldoorn, thuis, of natuurlijk bij de klant.

Daarbij krijg je:

 • Een leaseauto, laptop en telefoon van de zaak om jouw werkdagen zo gemakkelijk mogelijk te maken;
 • Een bonusregeling om jouw prestaties te belonen;
 • Mogelijkheid om financieel te participeren in het bedrijf;
 • Kun jij je nog genoeg ontwikkelen: je bepaalt je eigen groeipad en de mogelijkheden die daarbij horen.

Om jouw werkdagen nog prettiger te maken:

 • Behoren een wandeling langs de jachthaven in Naarden of een rondje door de Apenheul in Apeldoorn tot de dagelijkse routine;
 • Lunchen we dagelijks gezamenlijk op kantoor;
 • Dagen de collega’s elkaar graag uit voor een potje voetbal, padel of golf;
 • organiseren we jaarlijkse een zeilregatta en het Green Buildings Event, zodat jij je collega’s en partners goed leert kennen in een originele setting.

Kortom, naast het verduurzamen van vastgoed is er bij CFP ook veel meer te beleven!

OVer CFP Green Buildings: al 3,5 miljoen gebouwen op de teller

In Nederland is CFP Green Buildings marktleider, en de laatste jaren zette het ook stappen over de grens. Anno nu is de organisatie actief in 26 landen, waaronder in België, Groot-Brittannië, Singapore en Australië en staat het op het punt de software en services in nog meer landen uit te rollen.

CFP wil blijven groeien en haar impact op de energietransitie in binnen- en buitenland vergroten. Het momentum hebben we mee: waar een duurzame vastgoedportefeuille ooit een nice-to-have was, beseft elk bedrijf vandaag de dag dat het een absolute must is. Met de online tools zorgt CFP voor de juiste inzichten. Samen met onze klanten hebben we al 3,5 miljoen gebouwen in binnen- en buitenland verduurzaamd. We hebben een adviseur nodig om dit cijfer nog veel verder te laten stijgen. Hoeveel gebouwen ga jij als consultant in de energiesector samen met ons verduurzamen?

Solliciteren doe je zo

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Dan maken wij graag kennis met je! Wij kunnen niet wachten om je te ontmoeten, daarom behandelen we de sollicitaties op basis van binnenkomst. Wacht dus niet te lang met het insturen van jouw korte motivatie. Deze stuur je samen met je cv naar ons op via onderstaand formulier.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Simone Tabor, Lead Operations via stabor@cfp.nl of via +31 (0)55 355 5199. Heb je andere vragen of wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Talitha van den Berg, tvdberg@cfp.nl of telefonisch via +31 (0)55 355 5199.

Voor deze vacature werken wij samen met kWh People, een gerenommeerd wervingsbureau dat gespecialiseerd is in de energiesector. Samen streven wij ernaar om de beste kandidaat te vinden die perfect aansluit bij de eisen van de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een carrière bij CFP? Bekijk dan ook onze andere vacatures.

Solliciteren

Hidden
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 MB.
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 MB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Contact Apeldoorn

   CFP Green Buildings
   J.C. Wilslaan 29
   7313 HK Apeldoorn
   +31 (0)55 355 5199
   info@cfp.nl

   Contact Naarden

   CFP Green Buildings
   Onderwal 16
   1411 LV Naarden
   +31 (0)55 355 5199
   info@cfp.nl

   Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

   Volg ons

   Kies je segment