Reduceer je CO2-uitstoot, verlaag kosten en verbeter je impact op klimaat en maatschappij met gerichte CO2-besparing. Wij ondersteunen je met CO2 meten, analyseren en het opstellen van strategieën die niet alleen helpen jouw duurzaamheidsdoelen te behalen, maar ook aansluiten op de vereisten van de CSRD. Zo zorg je voor transparantie en ben je voorbereid op huidige én toekomstige regelgeving omtrent decarbonisering.
Op weg naar een CO2-neutraal Nederland! Welke reductiemogelijkheden zijn er voor jouw gebouwen en welke doelen kun je stellen? Alles begint met het meten van je CO2-uitstoot. Wij bieden een objectieve meting en diepgaand inzicht, zodat je precies weet waar je staat en waar de grootste besparingsmogelijkheden liggen. Decarbonisering is niet alleen noodzakelijk en steeds vaker wettelijk verplicht, maar ook financieel aantrekkelijk.
Naast meten en doelen stellen is transparant rapporteren over je CO2-footprint cruciaal. Hoeveel CO2 stoot jouw bedrijf uit? Denk bijvoorbeeld aan gas, elektra, water, afval, het wagenpark, openbaar vervoer en vliegreizen. Waar liggen de grootste kansen voor verbetering? Met onze ondersteuning krijg je helder inzicht in deze emissies en zet je concrete stappen om je CO2-uitstoot te verminderen. Zo werk je actief aan een duurzame toekomst.
We werken onder meer samen met
De basis voor een effectieve CO2-strategie begint met een gedetailleerde nulmeting. Het inzichtelijk maken van je huidige CO2-uitstoot is essentieel om te voldoen aan strengere wet- en regelgeving en om ambitieuze duurzaamheidsdoelen te behalen. CFP Green Buildings combineert de expertise van ervaren consultants met geavanceerde tools, zoals de Green Buildings Tool, om een nauwkeurige CO2-rapportage op te stellen.
Onze rapportages bieden niet alleen cijfers, maar ook diepgaande inzichten en praktische adviezen. De nulmeting vormt het vertrekpunt voor gerichte acties, zoals het analyseren van CO2-uitstoot, het opstellen van een strategie voor je volledige portefeuille, en het voldoen aan rapportage-eisen zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
CO2-reductie is een continu proces. Daarom bieden wij periodieke rapportages op kwartaal- of jaarbasis, zodat je structureel inzicht houdt in de voortgang. Op basis van deze inzichten kun je tussentijds bijsturen en verdere optimalisaties doorvoeren. Dit helpt organisaties om hun CO2-doelstellingen niet alleen te behalen, maar ook blijvend te verbeteren.
Met CFP Green Buildings krijg je een helder startpunt en een actiegericht plan waarmee je jouw CO2-uitstoot effectief kunt reduceren. Onze aanpak helpt je om duurzaamheidsdoelen te realiseren en flexibel in te spelen op veranderende wetgeving en verwachtingen van stakeholders.
Het Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) is een wereldwijd initiatief van financiële instellingen die samenwerken om een aanpak te ontwikkelen om broeikasgasemissies van leningen en investeringen vast te stellen. Met behulp van PCAF kunnen financiële instanties in kaart brengen wat de CO2-voetafdruk is per financiering, doelstellingen bepalen en hierover rapporteren. Zo kunnen ze hun portfolio’s in lijn brengen met het klimaatakkoord van Parijs.
De Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) biedt inzicht in CO2-uitstoot en vergelijkt vastgoedprestaties met CO2-reductiepaden en regelgeving zoals de EU Taxonomie en het Parijs-akkoord. Het kwantificeert de financiële implicaties van klimaatverandering voor het gebouwenbestand.
De CO2-Prestatieladder is een effectief instrument voor organisaties die hun CO2-uitstoot willen verminderen en duurzaamheid structureel willen integreren in hun bedrijfsvoering. Het helpt niet alleen om energie te besparen en kosten te verlagen, maar biedt ook voordelen bij aanbestedingen, doordat het een meetbaar duurzaamheidsbeleid toont.
Bij CFP Green Buildings ondersteunen we organisaties op elk niveau van de CO2-Prestatieladder, van de eerste stappen tot certificering en verdere optimalisatie.
Wil je weten hoe jouw organisatie de CO2-Prestatieladder kan gebruiken om duurzaamheidsdoelen te bereiken? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen in elke stap van het proces.
De Green Buildings Tool van CFP Green Buildings geeft op grote schaal inzichten met betrekking tot uitstootvermindering en energiebesparing. Hele portfolio’s, maar ook losse objecten kunnen worden ingeladen, waarna de tool de CO2-score en het energielabel ophaalt.
Zo heb je alle data snel en overzichtelijk op een rij om aan de slag te gaan met PCAF, CRREM-standaarden en GRESB. Niet alleen levert de Green Buildings Tool je een tijdsbesparing op tot maar liefst 75%, ook ontdek je meteen welke besparingsmaatregelen je in de toekomst nog kunt nemen op weg naar een CO2-neutraal gebouw.
Als je aan de slag gaat met het creëren van circulaire en duurzame gebouwen, speelt ook de CO2-footprint van je pand een belangrijke rol. De CO2 Benchmark van CFP Green Buildings maakt de milieubelasting van gebouwen inzichtelijk. Dankzij onze objectieve meetlat kan de CO2-uitstoot van verschillende gebouwen worden vergeleken.
Weten hoe jouw gebouw scoort op CO2-uitstoot? Gebruik onze CO2 Benchmark. Dankzij onze uitgebreide database kun je jouw gebouw vergelijken met minimaal 50 referentiegebouwen. Zo krijg je niet alleen inzichtelijk hoe het pand nu presteert, maar ontdek je ook verschillende besparingsmogelijkheden.
De betekenis van decarbonisering vind je deels al terug in het woord: het gaat om het verminderen of verwijderen van de uitstoot van koolstofdioxide (carbon) uit de atmosfeer. Oftewel: het verminderen van CO2-uitstoot.
CO2 wordt vaak gemeten in kg en bij grote hoeveelheden in tonnen. Bij het berekenen van een CO2-footprint kan gekeken worden door 3 lenzen: Scope 1, 2 en 3. Dit onderscheid is internationaal bepaald in het internationale Greenhouse Gas Protocol. Bij het berekenen van een footprint worden vaak ook andere broeikasgassen meegenomen, zoals stikstof en methaan. Deze worden dan omgerekend waarna er wordt gerekend met een CO2-equivalent.
In een CO2-routekaart worden geplande maatregelen en bijbehorende CO2-besparing uiteengezet. Hier lees je hoe ziekenhuizen met een CO2-routekaart werken aan een CO2-neutrale toekomst.
De CO2 Benchmark van CFP Green Buildings verduidelijkt de milieubelasting van gebouwen door een objectieve vergelijking van CO2-uitstoot mogelijk te maken.
Hoewel de rapportagestandaarden niet wettelijk verplicht zijn, worden ze steeds vaker gevraagd door investeerders, financiële instellingen en andere belanghebbenden. Het gebruik van standaarden als CRREM en PCAF kan daarom voordelig zijn bij het aantrekken van investeringen, het voldoen aan eisen van stakeholders en het bevorderen van duurzaamheid.