Verduurzaming en vergroening vastgoedportefeuille

Before Article
  • Ambitie voor 90% groene portefeuille
  • Plan van Aanpak voor energielabel A
  • Opzetten nieuw MVO beleid

Een groene vastgoedportefeuille

Sectie 5 Investments streeft naar een 100% groene vastgoedportefeuille. Daarom heeft CFP Green Buildings een Plan van Aanpak opgesteld voor de opwaardering naar energielabel A van alle gebouwen van Sectie 5 Investments. Enkele voorbeelden van maatregelingen die regelmatig uitgevoerd moeten worden zijn het isoleren van de gevels van het gebouw en het installeren van zonnepanelen op de daken.

Met behulp van bestaande onderhoudsplannen naar label A

Op elke locatie worden technische inventarisaties uitgevoerd om label A te realiseren. Met het plan van aanpak kan Sectie 5 per object zien welke maatregelen genomen dienen te worden. Door de maatregelen te combineren met de bestaande onderhoudsplannen zullen in de komende jaren veel van de gebouwen van Sectie 5 een energielabel A gaan krijgen.

MVO-beleid

CFP helpt met het opzetten en begeleiden van het MVO-beleid voor Sectie 5. Het MVO-beleid helpt Sectie 5 om naast de vastgoedportefeuille ook de eigen organisatie te verduurzamen. Het MVO-beleid bevat verschillende doelstellingen, zoals de bijdragen aan sociale activiteiten, het verduurzamen van de vastgoedportefeuille en het verlagen van de eigen CO2-uitstoot. Aan elke doelstelling is een KPI gekoppeld die jaarlijks gemonitord kan worden.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email