Advies en management op gebied van duurzaamheid, BREEAM en huisvesting

Before Article
  • Directe besparende maatregelen
  • Uitvoeren scan Erkende Maatregelen en PvA
  • Actief energiemanagement
  • Betrokkenheid vergroten ROC-medewerkers

Duurzaamheid bij ROC

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt middelbaar beroepsonderwijs in de regio van Amsterdam. Daarnaast verzorgen ze ook voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs. Als leverancier van arbeidskrachten spelen ze een grote maatschappelijke rol. Daarom is duurzaamheid een belangrijk thema voor ROC.

Directe besparende maatregelingen

Het ROC in Amsterdam zocht naar manieren om duurzamer met energie om te gaan. CFP heeft het ROC hierover geadviseerd en geholpen met het nemen van energiebesparende maatregelen. We hebben een energiemonitoringsysteem opgezet en nieuwe meetdiensten ingekocht.

Energiescans

Vervolgens hebben we energiescans uitgevoerd. Naar aanleiding van die scans zijn er direct besparende maatregelen getroffen met een terugverdientijd tot 5 jaar. Voorbeelden hiervan zijn optimalisaties in de regeltechniek en vervangen van TL verlichting door LED. Ook hebben we scan uitgevoerd op gebied van Erkende Maatregelen, van waaruit we een plan van aanpak hebben opgesteld om groene energie labels te kunnen realiseren. We hebben een Actief Energiemanagement gebruikt om ervoor te zorgen dat alle doelstellingen ook daadwerkelijk worden behaald.

Medewerkers betrekken

Om ervoor te zorgen dat ook alle medewerkers van ROC Amsterdam betrokken zijn bij deze duurzame ontwikkelingen, zijn we organisatorisch aangehaakt bij het ROC. Hiertoe is op strategisch/tactisch niveau een stuurgroep Green Buildings opgezet waarin de resultaten en de plannen besproken worden. Op operationeel niveau werken we samen aan huisvestingsmanagers voor de planningen, met facility managers op locatie voor afstemming en met beheerders en contractpartijen voor uitvoering en monitoring.

CFP heeft geholpen om meer dan 7% besparing te realiseren door energiemanagement en het optimaliseren van installaties. CFP weet met veranderende organisaties en structuren en personen toch besparingen door te voeren.

–¬†Jaap Wildeman, manager B&O, ROC

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email