NEXT Delft gezond de toekomst in met de WELL Building Standaard

Before Article
  • In kaart brengen van de verschillende gezondheidsmaatregelen
  • Gezondheidsmaatregelen implementeren in ontwerpplannen NEXT Delft

Om innovatieve bedrijven te behouden en nieuwe bedrijven aan te trekken laat a.s.r. een nieuw kantoorgebouw bouwen op de TU Delft Campus voor innovatieve scale-ups, mkb-bedrijven en corporates: NEXT Delft. ASR Dutch Science Park Fund (a.s.r.) en CFP Green Buildings bundelen de krachten en gaan samen aan de slag om NEXT Delft met de WELL Building Standaard optimaal gezond in te richten.

Een duurzame gezonde werkomgeving

Het afgelopen jaar heeft extra duidelijk gemaakt dat een gezonde werkomgeving van groot belang is. Het is belangrijk om een duurzame, gezonde en toekomstbestendige omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen werken. Daarom wordt er bij de realisatie van NEXT Delft niet alleen naar de duurzaamheid van het gebouw gekeken (BREEAM Excellent), maar ook naar een duurzame en gezonde werkomgeving door toepassing van de WELL Building Standaard.

Gezondheidsmaatregelen in kaart

Aan de hand van WELL zijn de mogelijke gezondheidsmaatregelen in kaart gebracht. Vervolgens heeft CFP samen met a.s.r. en projectontwikkelaar Stone 22 bepaalt welke maatregelen voor NEXT Delft toepasbaar zijn. De sterke drive van a.s.r. om hier een optimaal gezond gebouw van te maken, zorgt voor grote impact waarmee een nieuwe standaard wordt gezet.

We kijken wij bij de realisatie van NEXT Delft niet alleen naar de duurzaamheid van het gebouw (BREEAM Excellent) maar creëren ook een duurzame en gezonde werkomgeving door toepassing van de WELL Building Standaard.

 

– Luc Joosten, Fund director van ASR Dutch Science Park Fund

Gezond de toekomst in met de WELL Building Standaard

Inmiddels zijn er een aantal WELL-maatregelen geïmplementeerd in de ontwerpplannen van NEXT Delft. Er is onder andere veel aandacht besteed aan de installaties voor een optimaal binnenklimaat. Aan de binnen- en buitenkant van het pand is er voldoende groen aanwezig en gebruikers van het gebouw worden gestimuleerd om voldoende te bewegen. En bij de inrichting is er oog voor detail en worden Delfts Blauwe elementen toegepast om de sterke connectie met de directe omgeving te laten zien.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email