Energielabel verbetering in 16 panden voor Merin

Before Article
  • Opstellen van energielabels
  • Energielabel verbetering van 16 panden
  • Duurzaamheidsscans bij aankoop nieuwe gebouwen

Merin wil kwalitatieve, duurzame en moderne werkomgeving

Merin verhuurt kantoor- en bedrijfsruimte in ca. 110 gebouwen in heel Nederland. Het beheer van de gebouwen nemen ze voor eigen rekening. Het doel van Merin is om samen met klanten en een kwalitatieve, duurzame en moderne werkomgeving te vormen in bestaande gebouwen.

Energielabel verbetering in 16 panden

CFP heeft Merin ondersteund bij de berekening en advisering van ca. 16 panden voor labelverbetering. Hierbij werd gekeken of de plannen de gewenste labelsprong tot gevolg hadden en adviseerde CFP tot in detail welke maatregelen nog nodig waren. Mede door de ondersteuning van CFP heeft dit geleid tot de verbetering van 16 locaties. Denk bij de maatregelen aan LED verlichting, het installeren van zonnepanelen en het vervangen van luchtbehandelkasten (met warmteterugwinning) in diverse gebouwen.

Duurzaamheidscans bij aankoop van gebouwen

Voor de aankoop van nieuwe gebouwen geeft CFP duurzaamheidsadvies door middel van een BREEAM scan. De scan geeft een goede indicatie van staat van duurzaamheid van het gebouw. Daarnaast geeft de scan inzicht in welke investeringen er nodig zijn. Nog vóórdat een gebouw aangekocht wordt, voert CFP de scan uit. Hierdoor kunnen de bevindingen meegenomen worden in de koopoverweging van Merin.
Doordat CFP, maar ook aannemers en andere specialisten, al in een vroeg stadium worden aangesloten, kan er na de aankoop van een gebouw snel geschakeld worden. Er ligt vaak al een compleet plan, zodat de aannemer meteen aan de slag kan na aankoop.

Je merkt dat de medewerkers van CFP écht professionals zijn in hun vakgebied. Ik spreek ze regelmatig en het is een echt partnership. Ik kan goed sparren met de ‘collega’s’ van CFP, waardoor ik de juiste keuzes kan maken op het gebied van duurzaamheid.

– Jan van Noordenne, Merin