Met de Energierobot helpt ING klanten € 30 miljoen aan energie besparen

Before Article
  • ING Energierobot zorgt voor €30 miljoen aan jaarlijkse energiebesparing
  • De robot wordt gebruikt voor 17 miljoen m2
  • Terugdringen 10-15% energieverspilling
  • Maximaal rendement en optimale duurzaamheid
  • Volledig geautomatiseerd

ING Real Estate Finance

ING Real Estate Finance (REF) financiert meer dan 17 miljoen vierkante meter onroerend goed in Nederland. Ze geven op maat gemaakte financieringen en bieden inzicht in de (regionale) markt in Nederland. Daarnaast stimuleert REF, als marktleider in Nederland, de verduurzaming van vastgoed.

De ING Energierobot

REF biedt haar klanten ondersteuning in hun verduurzaming, bijvoorbeeld met de Energierobot. Deze wordt aan al haar klanten gratis ter beschikking gesteld. De ING Energierobot identificeert, schat en rapporteert energiebesparingsopties in gebouwen. Hiermee kan zo’n 10 tot 15% energieverspilling gereduceerd worden in gebouwen, waarmee 20-30% van de doelstellingen worden gerealiseerd om Paris Proof te worden.

De werkelijke klimaat en financiële impact meet je niet alleen met Energielabels maar in combinatie met werkelijk verbruik. Door onze klanten zowel de ING Duurzaam app, waarin ze duurzaamheidsmaatregelen kunnen simuleren, als de ING Energierobot gratis aan te bieden heeft zowel de eigenaar maar ook de gebruiker een volledig beeld van het duurzaamheidsniveau van het object en kunnen ze beide de voordelen van verduurzaming genieten.

– Hein Wegdam, Directeur Sustainable Real Estate Products.

Maximaal rendement

Deze oplossing levert maximaal rendement en optimale duurzaamheid op voor alle ING REF-klanten. Jaarlijks besparen deze klanten € 30 miljoen op de energiekosten en 92.000 ton CO2-uitstoot per jaar. En dat zonder een additionele investering in de installatie.

Bekijk hier de video van de Energierobot.