Dit kun je verwachten tijdens de CFP Innovatiedag 2022

Before Article

Sfeerimpressie CFP InnovatiedagIn de afgelopen jaren hebben al meer dan 350 partners een toffe innovatie gepitcht aan meer dan 2.500 klanten tijdens CFP Innovatiedagen. Op donderdagmiddag 12 mei is het tijd voor de 19e CFP Innovatiedag. Er staan weer een aantal inspirerende pitches op het programma. Hieronder lees je welke pitches jou omver gaan blazen tijdens de CFP Innovatiedag.

Schrijf je hier gratis in voor de CFP Innovatiedag

Onze klanten zijn de koplopers in hun veld. Voor en met hen organiseren we daarom de CFP innovatiedagen. We groeien immers door te blijven innoveren.

De pitches

Op de CFP Innovatiedag komen diverse bedrijven hun innovatieve ideeën met je delen. Hierbij de pitches in willekeurige volgorde op een rij:

Energie voor elkaar – Slim groen warmtenet

Energie voor elkaar levert warmte uit beschikbare of te ontwikkelen lokale warmtebronnen. De toekomstbestendige warmte-infrastructuur is slim omdat de netbesturing bestaat uit met elkaar communicerende meters, waardoor een voorspellend effect ontstaat.

Rain(a)Way – Klimaatadaptatie met groen parkeren

Deze klimaatadaptieve tegels zorgen dat het regenwater in het stedelijk gebied weer in de bodem kan trekken. Op deze manier verminderen de tegels hittestress en regenwateroverlast voor een klimaatbestendige stad.

Presentatie AmfiusBlueModule en uHoo – ESG in de praktijk
Hoe kan je ‘echt’ werk maken van gezond en duurzaam vastgoed? Door één plek te creëren voor je projectmanagement, capaciteitsplanning en urenregistratie in een gecentraliseerde database met al jouw gegevens over de gezondheid en duurzaamheid van jouw gebouwen.

VASD platform – Vastgoed beheer vanuit data en dienstverlening

VASD combineert architectuur en interieurarchitectuur met alles wat nodig is om een aangename omgeving te creëren voor de gebruiker. Of het nou om nieuwbouw, verbouw, herbestemming of renovatie gaat: ze laten gebouwen ademen.

Sfeerimpressie CFP InnovatiedagDuurzame connecties – Duurzame, circulaire en sociale LED-oplossing

Door een DALI lichtbesturing (Digital Adressable Ligthting Interface) toe te passen, kunnen armaturen communiceren met alle apparaten die erop aangesloten worden. Met een automatische dimregeling in combinatie met een instelbare lichtmeter, wordt de verlichting in een vertrek continue gemeten.

Zuenco – Minimaal 75% besparen op kraanwater

Met supereenvoudige retrofit-oplossingen kunnen jouw kranen enorm veel water besparen. In een paar minuten tover je een kraan om tot een energiezuinige kraan, die tot wel 75% minder water gebruikt.

Efficiator – Hypotheek portefeuille verduurzamen

Data vanuit het publieke domein wordt verrijkt met behulp van Artificial Intelligence en hiermee wordt voorspelt hoe de laagste energiekosten gerealiseerd kunnen worden. Individuele woningeigenaren worden vervolgens betrokken bij de validatie en optimalisatie van de woningdata.

PLAEX Technologies – Een slimme vuilnisbak 

Wil je sorteren tussen papier en flessen? Of tussen koffiekopjes en blikjes? Geen probleem! Er kunnen maximaal 4 verschillende streams in deze slimme afvalbak worden gesorteerd.

Sfeerimpressie CFP InnovatiedagSolar Visuals – Duurzame glas-glas zonnepanelen

Solar Visuals ontwikkelt duurzame glas-glas zonnepanelen die ingezet kunnen worden als gevelbekleding. De panelen zijn volledig vrij in formaat en design en zijn onzichtbaar in bijvoorbeeld een gevel te verwerken.

Eniris – Smart Grids 

Eniris biedt een overkoepelend systeem voor jouw energie. Ze halen data op van jouw zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen, batterijsystemen, energiemeters, klimaatinstallaties en meer.

AIMZ – Talking Buildings 

AIMZ reduceert, volledig geautomatiseerd, het energieverbruik in bestaande gebouwen. De klimaatinstallatie wordt zelflerend waardoor het zichzelf continu, proactief en efficiënt verbetert. Zonder tussenkomst van mensen.

Sfeerimpressie CFP InnovatiedagVenFeld – Zonthermische buizen (Virtu buizen)

Virtu is een nieuwe categorie van zonne-energie die naast elektriciteit ook warmte opwekt uit de zon. Hierdoor worden gebouwen nog sneller energie neutraal.

Cooll – De SuperHybrid

De SuperHybrid van Cooll is de één-op-één vervanger van de HR-gasketel in bestaande woningen. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor 30 tot 50% gas wordt bespaard.

Chess Wise – Next Generation Smart Buildings

Hoe verbetert Smart Building technologie de prestaties van gebouwen, organisaties en gebruikers? Op basis van de case study Tripolis-Park wordt de toepassing van Mymesh draadloze digitale infrastructuur en sensortechnologie uiteengezet.

Meld je nu aan voor de CFP Innovatiedag

Maken deze innovaties je nieuwsgierig en wil je er meer over weten? Meld je dan nu aan voor de CFP Innovatiedag.

Schrijf je gratis in

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email