ClubZeker sluit als verzekeringspartner aan bij Sport NL Groen

Before Article

Logo ClubZekerClubZeker sluit zich als verzekeringspartner aan bij Sport NL Groen. Dat werd vandaag bezegeld tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Het verduurzamen van een sportaccommodatie brengt een enorme kostenbesparing met zich mee, maar heeft ook invloed op de dekking van de verzekeringen. ClubZeker helpt de breedtesport met inzicht, kennis, preventietips en advies op maat voor passende verzekeringen.

Duurzame investeringen zijn goed voor de portemonnee van de breedtesport. De energiekosten dalen terwijl de kwaliteit van de accommodatie toeneemt. Veel verenigingen, gemeenten en ondernemers in de sport weten niet waar te beginnen met verduurzamen. Sport NL Groen helpt hen met een scan die binnen een paar minuten duidelijk maakt welke energiebesparende maatregelen interessant zijn en welke besparing het oplevert. Ook toont de online tool alle beschikbare subsidies op zowel lokaal, als nationaal niveau en kan je direct offertes aanvragen voor de uitvoering van de werkzaamheden.

ClubZeker gaat samenwerken met Sport NL GroenDe samenwerking die ClubZeker is aangegaan met Sport NL Groen gaat nog een stap verder en zorgt ervoor dat de sportverenigingen die investeren in nieuwe duurzame toepassingen ook zicht krijgen op de risico’s die zij lopen na het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen en LED-veldverlichting, isolatie en andere warmtebronnen.

Zonnepanelen

Het plaatsen van kostbare zonnepanelen op het dak van een sportaccommodaties heeft consequenties voor de verzekeringen. De verzekerde som van het gebouw moet worden verhoogd vanwege de verhoging van de herbouwwaarde. Als dit achterwege blijft kan er sprake zijn van onderverzekering. Een huurder van een sportaccommodatie kan zonnepanelen als huurdersbelang meeverzekeren op de inventarisverzekering. Kasper Huizinga: “Het maakt nogal verschil of je eigenaar of huurder bent van het gebouw want zonnepanelen zijn een vast onderdeel van het gebouw. Als je als huurder niets regelt met de verhuurder dan wordt de eigenaar van het gebouw automatisch ook de eigenaar van de zonnepanelen”.

Lichtmasten met LED-veldverlichting

Door de lange levensduur en laag energieverbruik is het gebruik van LED-ledverlichting een slimme investering voor veel sportverenigingen. Jelte Buikema :”In aanschafprijs is LED-veldverlichting flink duurder dan conventionele sportveldverlichting en daarom adviseren wij clubs om lichtmasten met LED-veldverlichting te verzekeren. Schade aan lichtmasten met LED-veldverlichting kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door storm”.

Met de ClubKeuring nog duurzamer sporten

ClubZeker verzekert de breedte sport tegen een lage premie met respect voor de vrijwilligerscultuur en de clubliefde. Sportverenigingen die overstappen naar ClubZeker ontvangen een gratis ClubKeuring. Het verslag levert een bijdrage aan het verduurzamen van de sportaccommodatie, veiliger sporten en slimmer aan schadepreventie doen.

Wil je aan de slag met het verlagen van de energierekening? Ga dan naar Sport NL Groen en bekijk wat verduurzamen voor jouw sportaccommodatie kan betekenen.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email