Sport NL Groen wordt dé tool voor de verduurzaming van de sportsector  

Before Article

Op 10 november wordt de nieuwe tool Sport NL Groen gelanceerd tijdens de nationale Sportvakbeurs in Gorinchem. Met de komst van Sport NL Groen wordt verduurzamen toegankelijk voor alle sportclubs in Nederland. Het is een mooi voorbeeld waarbij verschillende partijen de handen ineenslaan om verduurzaming in de sportsector te versnellen. 

Verduurzamen voor de toekomst van de sport 

Verduurzaming is noodzakelijk om sportclubs toekomstbestendig te maken en houden. Niet alleen omdat de wet het voorschrijft, maar ook omdat de energierekening door verduurzaming een stuk lager zal uitpakken. Veelgehoorde redenen waarom sportclubs verduurzaming voor zich uitschuiven zijn de hoge kosten en complexiteit die bij verduurzaming komen kijken. Met Sport NL Groen worden deze bezwaren grotendeels weggenomen en wordt verduurzaming toegankelijk en rendabel voor alle sportclubs van Nederland.  

Wat is Sport NL Groen? 

Sport NL Groen is een non-profit, online tool voor de verduurzaming van de sport in Nederland. Gemeenten, sportclubs en ondernemers in de sport, groot of klein, krijgen via de tool gratis en onafhankelijk advies over hoe ze kunnen verduurzamen. Wat Sport NL Groen uniek maakt, is dat alle aspecten van verduurzaming samenkomen: duurzaamheidsadvies, maatregelen, subsidies en financiering. Zo maken we samen de sport groener en houden we meer geld over voor de sport.  

Meer weten? 

Ben je benieuwd wat Sport NL Groen voor jou kan betekenen en welke stappen je kunt nemen om te verduurzamen? Volg ons dan alvast op LinkedIn of bekijk hieronder een sneak preview. 

Preview Sport NL Groen

Sport NL Groen initiatief van Routekaart Verduurzaming Sport

Sport NL Groen is een initiatief van de Routekaart Verduurzaming Sport. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Sport NL Groen is ontwikkeld en wordt onderhouden door CFP Green Buildings.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email