‘Inzicht is cruciaal bij verduurzaming’- Interview met Roel Wever door Remeha

Before Article

Roel WeverJe wilt best verduurzamen, maar waar moet je beginnen? Is het noodzakelijk om meteen met een totaalaanpak op basis van uitgebreide rapportages te beginnen? Zeker niet! De meeste eigenaren of beheerders van utiliteitsgebouwen kunnen hun eigen inzichten creëren en op basis daarvan logische en haalbare stappen zetten. In dit interview met Remeha vertelt Roel Wever er meer over.

Inzicht is belangrijkste uitgangspositie voor verduurzaming

“Zodra een eigenaar, gebruiker of beheerder met verduurzaming aan de slag wil, is inzicht in je uitgangspositie het eerste wat je nodig hebt. Dat lijkt misschien lastig, maar het is in de meeste situaties minder complex dan je denkt”, vertelt Roel Wever, partner bij CFP. “In de afgelopen 15 jaar hebben wij met onze consultants zo’n 20.000 gebouwen van binnen en van buiten energetisch onderzocht en deze ervaringen in online tools verwerkt. Vervolgens koppelen we die informatie met de basisinformatie uit het register van het Kadaster, de informatie van het agentschap dat alle energielabels registreert en met nog enkele databases. Al die informatie hebben we samengebracht in één centrale database waarmee wij nu eigenlijk van elk type gebouw weten wat de energetische prestatie is.”

Met het juiste inzicht organiseer je je eigen verduurzaming.

 

– Roel Wever, partner bij CFP Green Buildings

Benieuwd naar het gehele interview met Roel Wever? Dat lees je hier.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email