Verduurzamen met BREEAM wordt kinderspel – Interview met Bram Adema door DGBC

Before Article

Bram AdemaDeze maand werd het BREEAM Magazine gepubliceerd, uitgebracht door Dutch Green Building Counsel. Ook CFP Green Buildings werd hiervoor bevraagd over BREEAM. Hoe helpt BREEAM bij de verduurzaming van gebouwen en waarom wordt verduurzamen hierdoor kinderspel? Lees hieronder de highlights van het interview met Bram Adema of lees hier het gehele interview.

BREEAM als handleiding voor verduurzaming

Bram: ‘BREEAM is een soort handleiding. Het helpt bij de volgorde waarin je bepaalde dingen moet doen, en welke maatregelen de meeste impact hebben in jouw situatie.
Wij helpen onze klanten en de klanten van onze klanten om zelf conclusies te trekken door middel van onze software: welke maatregelen je moet nemen om minder energie te verbruiken, welke dingen je moet doen om met diezelfde maatregelen geen verspilling te hebben, et cetera. Dat is geen certificering maar een BREEAM-score; een indicatie. Dat maakt het vervolgens heel makkelijk om te beslissen wat je wel en wat je niet moet doen.’

Onze online tools kunnen door de klant zelf worden bediend. 11-jarige schoolkinderen hebben deze tools zelfs gebruikt om hun school te verduurzamen.

 

– Bram Adema, CEO van CFP Green Buildings

Voorbeelden uit de praktijk

“Voor NEXT Real Estate hebben we de complete portefeuille BREEAM gecertificeerd, en voor a.s.r. real estate hebben we dat voor onder andere hun kantorenbeleggingsportefeuille gedaan. Zij zijn heel ambitieus en gaan voor échte verduurzaming door minimaal ‘Very Good’ na te streven.” Een ander mooi voorbeeld is het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Benieuwd naar het volledige interview met Bram Adema? Lees hier het gehele interview.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email