Update: Ecotoerisme in Tangting – Hoe staat het ervoor?

Before Article

Ecotoerisme in TangtingIn het najaar van 2019 zijn wij met een groep afgereisd naar Nepal om een bezoek te brengen aan onder andere Tangting. Dit bergdorpje ligt aan de voet van het Annapurna Gebergte en heeft zo’n 1200 inwoners afkomstig van de etnische Gurung gemeenschap. Vorig jaar is er een start gemaakt met het opzetten van ecotoerisme in Tangting, waarmee de werkgelegenheid en de leefomstandigheden worden verbeterd. Hoe het nu gaat met het project, leest u hier.

Voorbereidingen in volle gang

Het afgelopen jaar hebben de bewoners van Tangting niet stil gezeten. Er is een website gemaakt en er zijn verschillende wandelroutes uitgezet in de prachtige omgeving. In het dorp zijn een aantal traditionele homestays ingericht, zodat zij toeristen kunnen verwelkomen. Daarnaast zijn er ook brochures, posters, boekjes en routekaarten ontworpen om toeristen van allerlei informatie te voorzien. Deze materialen zullen bij diverse accommodaties en reisbureau’s in Nepal verspreid worden ter promotie van al het moois wat Tangting te bieden heeft.

De bewoners van Tangting nodigen u van harte uit om hun raksi (rijstwijn) te komen proeven terwijl u danst onder de sterrenhemel met uitzicht op de Anapurna! Wij hebben vorig jaar al een voorproefje mogen nemen van deze fantastische ervaring en hopen dat het snel mogelijk wordt voor meer mensen om dit mee te maken.

 

– Bram Adema, CFP Green Buildings

Ecotoerisme in TangtingOndanks Covid-19 zijn inwoners vastberaden

Uiteraard heeft Covid-19 ook zijn invloed gehad in Nepal en hierdoor heeft de hele toeristische sector een enorme klap gekregen. Op 24 maart 2020 is Nepal in een lockdown gegaan en sindsdien komen er geen mensen meer in Tangting van buitenaf. Inwoners van het dorp mogen alleen reizen naar de nabij gelegen grote stad Pokhara. Ondanks dat de pandemie een grote aanslag is op de (lokale) economie, zijn de inwoners vastberaden om er het beste van te maken.
Ondanks alle tegenslagen die Covid-19 met zich meebrengt, ziet de lokale bevolking dat Tangting steeds meer als toeristische trekpleister wordt gezien. Mensen willen Tangting vanuit verre omstreken bezoeken en de bewoners van Tangting zien de toekomst dan ook positief tegemoet.

De huidige situatie brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee voor de mensen die betrokken zijn bij de homestays en overige toeristische activiteiten. Veel van hen zijn in de tussentijd gestart met collectieve landbouw als alternatief (bijvoorbeeld gierst, groente, bloemen enz.). Sommigen zijn zelfs gestart met het brouwen van traditionele rijstwijn voor de verkoop, zolang de lockdown nog van kracht is.

 

– Ramesh Paudyal, Unica Foundation

Ecotoerisme in Tangting

Vanaf 17 oktober weer toegankelijk

De lokale autoriteiten overwegen om Tangting weer toegankelijk te maken voor toeristen vanaf 17 oktober. Ze laten dit echter afhangen van hoe de situatie zich ontwikkelt in Pokhara. Tot dat moment zetten de bewoners van Tangting alles op alles om de lokale economie draaiende te houden en de toeristische activiteiten zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat ze de toeristen een warm welkom kunnen geven zodra dat weer kan.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email