Expert Sessie: Circulariteit

Before Article

Hoe gaan we het proces van een transitie naar een circulaire bouweconomie versnellen? Aan welke knoppen moeten we dan draaien? Een haalbare businesscase is voor de markt essentieel, met oog voor verschillende businessmodellen. Maar welke barrieres zijn er? En hoe ruimen we die op?

Tijdens de Expert Sessie Circulariteit – op donderdag 24 september – gaan koplopers met elkaar in gesprek over welke veranderingen er nodig zijn om een circulaire (bouw)economie mogelijk te maken. Ook bespreken we wat hun drijfveren zijn richting een circulaire bouweconomie en welke kansen en uitdagingen ze zien om hun doelstellingen te behalen.

Aanmelden

De DGBW Expert Sessie Circulariteit wordt live uitgezonden op donderdag 24 september tussen 14.15 – 15.00 uur en wordt gestreamed vanuit Circl Amsterdam. Registreer u (eenmalig) als bezoeker via onderstaande knop om deel te nemen aan dit event. Uiterlijk een week voor de start van de DGBW ontvangt u een link om de registratie definitief te maken.

Registreer nu voor DGWB-online

Om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van circulariteit, is er nu de gratis circulaire scan. Gebruik hem via circulairegebouwen.nl om meer inzicht te krijgen in uw situatie.

 

– Stefan Maatman, Senior Consultant & Project Manager bij CFP Green Buildings

Circulariteit in de gebouwde omgeving

Nederland heeft ca. 50 miljoen m2 aan kantoren. In een groot deel van deze kantoren zullen in een periode van nu tot over 15 jaar aanpassingen worden gedaan aan de binnen- of buitenkant van het gebouw. Dit biedt vele kansen voor circulariteit, want circulariteit draait om het terugdringen van grondstofverbruik. Dit kan gerealiseerd worden door geen nieuwe, niet-hernieuwbare grondstoffen meer te gebruiken. Verbouwingen en renovaties bieden daarom veel mogelijkheden, waarbij besparingen op energie en materialen kunnen zorgen voor een rendabele businesscase. De Green Deal Circulaire Gebouwen is hier een mooi voorbeeld van.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email