BREEAM cursus voor de consultants van CFP

Before Article

Online BREEAM cursusEen deel van onze consultants heeft de afgelopen jaren al veel projecten gedaan met BREEAM en daarom vinden we dat alle CFPers BREEAM-experts zouden moeten zijn. Daarom heeft een groot deel van onze consultants de opleiding gevolgd tot BREEAM-expert.

De cursus

In 2 dagen tijd werden 6 consultants van CFP bijgespijkerd over BREEAM tijdens een incompany training van DGBC. ‘We waren de 1e groep die de cursus op afstand volgde en dat pakte gelukkig goed uit’, vertelt Remon Elshof, consultant bij CFP. ‘En we hadden als groep ook redelijk wat voorkennis, dus ze hoefden niet alles tot in detail uit te leggen.’ Berber Veenstra, ook consultant, vult aan: ‘In de cursus kwam ook goed naar voren wat je rol is als expert. Er werd aandacht besteed aan wat je verantwoordelijkheden zijn en hoe het zit met de verschillende credits.’

Door de 2 cursusmiddagen ben ik positiever gaan denken over BREEAM. Ik had vooraf niet door dat BREEAM zo’n grote impact kan hebben op de beoordeling van duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

 

– Remon Elshof, consultant bij CFP

VogelhuisjeDe eerste ervaringen met BREEAM

Remon wist vóór de cursus niet helemaal wat hij kon verwachten van BREEAM. ‘Mijn beeld van BREEAM was vrij beperkt. Ik had gehoord dat BREEAM vooral gaat over de aanwezigheid van vogelhuisjes enzo. Maar tijdens de cursus kwam ik erachter dat er heel veel categorieën zijn. Onder andere vervuiling en ecologische ontwikkeling (met het vogelhuisje), maar het is nog veel breder dan ik dacht. En naarmate ik door de credits heen ging, werd ik steeds enthousiaster over alle mogelijkheden van BREEAM.

Berber werkte al een tijdje met BREEAM voorafgaand aan de cursus. Ze was al bekend met de meeste aspecten van BREEAM, maar leerde tijdens de cursus bij over de beschikbare tools van DGBC. ‘Deze tools helpen je bij het certificeren van gebouwen. Zo kun je in de Assessment Tool alle bewijslast overzichtelijk bundelen en geeft de Quick Scan een online overzicht van de mogelijkheden voor een gebouw.

BREEAM is een overzichtelijk en breed keurmerk. Het biedt een goede basis en het sluit ook goed aan bij de bestaande bouw. BREEAM geeft een heel inclusief beeld, waarbij ook rekening wordt gehouden met vragen als ‘Hoe ga je met je (hemel)water om?’ en ‘Hoe staat het met de gezondheid van het gebouw?’

 

– Berber Veenstra, Consultant bij CFP

Aan de slag met BREEAM

Remon ging na de cursus meteen aan de slag met BREEAM en gaat het komende half jaar de certificering van een aantal winkelcentra zelfstandig doen. ‘Ik mag het dus meteen in de praktijk brengen. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan! En de opdrachtgevers voor de BREEAM-certificering lopen echt voorop in de energietransitie, dus het is mooi om daaraan bij te dragen.’

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email