Gezondheid in gebouwen implementeren? Best relaxed!

Before Article

Berber VeenstraDe hoeveelheid tijd die we elke dag binnen in onze gebouwen besteden is extreem – en dat weten we inmiddels allemaal. Zeker in deze tijd ligt er veel nadruk op gezond zijn en blijven en onze gebouwen kunnen ons daarbij helpen. In de praktijk zien we ondertussen dat het speelveld van duurzaamheid aan het veranderen is van het buitenklimaat naar het binnenklimaat, oftewel de kantooromgeving. Hierbij kunnen we ons afvragen wat de huidige obstakels zijn voor een kantoorgebruiker en hoe we die door middel van gezondheid en de WELL-principes kunnen weghalen?

Zit u bijvoorbeeld in een buitengewoon saai gebouw, maar voelen de gebruikers zich enorm prettig en veilig? Perfect, houden zo! Is dit niet het geval, dan kan het verbeteren van gezondheid in uw gebouw doeltreffend zijn. Ik pleit dus voor meer implementatie van gezondheid in onze werkomgeving. Interessant hierbij zijn de Blue Zones, de plekken op aarde waarin mensen langer en gelukkiger leven. Waar het aan ligt? Het stimuleren van natuurlijke beweging, het beperken van stressvolle omgevingen en oog voor natuurlijk en plantaardig voedsel.

De fysieke & sociale omgeving hebben direct effect op gezondheid en welzijn. Door gezondheid te implementeren ontstaat er een compleet beeld van duurzaamheid.

 

– Berber Veenstra, consultant bij CFP

Mocht uw organisatie al bezig zijn met gezondheid, laat het zien! Gezondheid als merkwaarde voor uw gebouw zorgt voor een positieve stimulans van uw gebouwwaarde en het bijbehorende imago van uw bedrijf. Moeite met het aantrekken van nieuw talent? Bied uw medewerkers een gezonde en stabiele werkomgeving. De huidige kantooromgevingen en economie zijn namelijk constant aan het veranderen en dit kan ervoor zorgen dat medewerkers steeds meer op zoek gaan naar stabiliteit en veiligheid. Het bieden van zo’n relaxte werkomgeving is waar de nieuwe Generatie Z en de Millenials – waaronder ik – behoefte aan hebben.

Groene werkplekHet kan dus doeltreffend zijn om uw kantooromgeving in een stress-loze ruimte te veranderen. Blijf hierbij dicht bij de wensen van de werknemer. Natuurlijk is het noodzakelijk om mensen in beweging te krijgen – letterlijk en figuurlijk – maar zorg ervoor dat het bij uw bedrijf past. Pas dan gaat het op een natuurlijke manier en zorgt u ervoor dat dit relaxte gevoel kan worden overgedragen. Ik stel voor dat we erachter gaan komen waar deze behoeftes liggen en dat we vandaag nog beginnen met het gezonder maken van onze gebouwen, it’s up to you!

Geschreven door: Berber Veenstra, consultant bij CFP Green Buildings

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email