Energiescan op afstand

Before Article

Consultants van CFP Green Buildings doen normaal gesproken scans op locatie voor het opnemen van besparingsmogelijkheden van woningen en gebouwen. Met de verkregen gegevens kunnen de verbetermaatregelen worden vastgesteld. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij onze werkwijze aangepast, zodat u zonder fysiek bezoek en contact toch een energieadvies kunt krijgen om te besparen en te verduurzamen met minimale vertraging en kosten.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gebouw en de besparingsmogelijkheden, doorloopt onze consultant de volgende stappen:

Energiescan op afstand

De resultaten

Na inventarisatie van de gegevens maakt de consultant de berekeningen en stelt het advies op. Het resultaat is een rapportage die wordt toegestuurd met daarin de businesscase, de te nemen maatregelen, besparingen en het effect op het energielabel. Dit adviesrapport kunt u gebruiken voor het bevoegd gezag, het opvragen van offertes of om maatregelen te implementeren in het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP).

Bekijk hier een voorbeeldrapportage

Meer weten? Of wilt u een advies aanvragen? Neem contact op met Bert van Renselaar via bvrenselaar@cfp.nl of laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.

In de praktijk worden onze energiescans vaak al op afstand gemaakt. Met behulp van bijvoorbeeld tekeningen, onderhoudsplannen en foto’s van bestaande installaties kan de consultant het concept rapport al maken. Het uitvoeren van de onsite scan is dan de controle van datgene wat op afstand al is geconstateerd. Die stap wordt nu digitaal door via bijvoorbeeld Skype of WhatsApp mee te kijken naar precies dezelfde punten.

 

– Bert van Renselaar, partner bij CFP Green Buildings