De routekaart van CFP koppelt maatregelen aan Meerjarig Onderhoudsplan

Before Article

Routekaart CFPIn de zorg- en sportsector zijn ze er al lang mee bekend: de routekaart om het bestaande vastgoed te verduurzamen. Om hier een vervolg aan te geven heeft CFP een routekaart ontwikkeld voor elk soort utiliteitsgebouw in Nederland. Hierdoor is de routekaart toe te passen op de volledige vastgoedsector in Nederland.

Het gebruik van de routekaart

De routekaart laat eenvoudig zien welke maatregelen op een natuurlijk of zelfstandig moment uitgevoerd moeten worden en wanneer deze maatregelen het beste uitgevoerd kunnen worden. Door een route te stippelen van de te nemen maatregelen wordt inzichtelijk hoe het pand zo snel mogelijk verduurzaamd kan worden. Het uiteindelijke doel van de overheid is 49% CO2-emissiereductie in 2030 en 95% CO2-emissiereductie in 2050.

CFP Route kaartDe routekaart geïmplementeerd in het MJOP

Een groot voordeel van de routekaart is de manier waarop maatregelen verwerkt zijn in het Meerjarig Onderhoudsplan. Per maatregel wordt bekeken wanneer deze uitgevoerd kan worden: tijdens groot onderhoud, renovatie of op een zelfstandig moment. Tevens kan aangegeven worden in welk jaar de maatregel wordt uitgevoerd. Hiermee ontstaat er een rechtstreekse koppeling met het bestaande MJOP waarin de verduurzamingsmaatregelen zijn verwerkt. De routekaart wordt hiermee een eenvoudige manier om de maatregelen in het MJOP te zetten.

Ontzorgen in verduurzamen

De routekaart is ontwikkeld om u te ontzorgen in het plannen van de maatregelen die uw pand verduurzamen. Daarnaast laat de routekaart overzichtelijk zien in welk jaar de investeringen zich terugverdienen, wat de CO2-reductie is en hoe de energiekosten en –verbruik afnemen door het zelf opwekken van energie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de routekaart van CFP? Neem dan contact met ons op via info@cfp.nl

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email