CO2-benchmarking

Before Article

RotterdamWilt u weten hoe uw pand scoort ten opzichte van andere panden in Nederland? Met de CO2-Benchmark maakt CFP Green Buildings de duurzaamheid van organisaties objectief meetbaar en vergelijkbaar. De CO2-Benchmark meet de CO2-uitstoot van gebouwen en identificeert mogelijkheden voor besparingen op CO2-uitstoot, kosten en milieubelasting.

Hoe werkt CO2-benchmarking?

CFP stelt jaarlijks voor een groot aantal organisaties de CO2-footprint vast. Het CO2-verbruik wordt vergeleken met gebouwen uit de database van CFP. De database bevat inmiddels de kenmerken, kosten en CO2-uitstoot van meer dan 2600 gebouwen in binnen- en buitenland. Hierdoor zijn voor ieder denkbaar gebouw meer dan 50 referentiegebouwen beschikbaar. Door uw gebouw te vergelijken met de referentiegebouwen (de CO2-benchmark) ontstaat er een realistisch beeld van het besparingspotentieel, zowel in CO2-uitstoot als in kosten. Zo kan UTS bijvoorbeeld door middel van de benchmark een CO2-reductie van 75% realiseren in 11 jaar. En elke ton CO2-reductie levert gemiddeld een besparing op van € 250,-.

Bereken mijn CO2-uitstoot

Met de CO2-benchmark wordt op een snelle en efficiënte manier uw duurzaamheidsprestatie gemeten. Ook krijgt u direct inzichtelijk waar besparingskansen liggen ten opzichte van het referentiekader in de markt. Zo weet u niet alleen hoe u scoort, maar ook hoe u scoort ten opzichte van referentie gebouwen!

Circulaire benchmark

Naast het berekenen van de CO2-footprint is het ook mogelijk om de circulaire footprint te berekenen. Hiermee wordt het inzichtelijk hoeveel materiaal u gebruikt in uw gebouw. Op de website www.circulairegebouwen.nl. krijgt u direct inzicht in de circulariteit van uw gebouw en de prestatie ten opzichte van de markt. Met deze circulaire scan wordt een meetpunt gecreëerd van kilogrammen grondstof per m2 die op jaarbasis verbruikt wordt in gebouwen.
Voor het opstellen van een circulaire footprint is niet veel meer input nodig dan voor de CO2-benchmark. Het kost u dan ook weinig tijd om zowel uw CO2-footprint als uw grondstoffenimpact in kaart te brengen.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email