Anoniem solliciteren bij CFP Green Buildings

Before Article

Een nieuwe manier van solliciteren

Hoe selecteer je de juiste kandidaat voor een vacature? Daar zijn de meningen over verdeeld. Zo vertelde Annemarie van Gaal tijdens het Green Buildings Event over hoe zij het aanpakt: Alle medewerkers van haar bedrijven kunnen anoniem solliciteren op een vacature. Of ze nou secretaresse zijn of manager, iedereen heeft gelijke kansen.

Hoe werkt het?

De sollicitatieprocedure bestaat uit het maken van een opdracht. Deze opdracht wordt anoniem ingediend en wordt verwerkt aan de hand van een nummer. Het is dus onbekend wie de opdracht gemaakt heeft en ook de leeftijd, afkomst, opleiding en overige werkervaring van de indiener staat nergens beschreven. Uiteindelijk krijgt de winnende opdracht – dus het winnende nummer – de baan.

Het is wel eens voorgekomen dat een secretaresse hierdoor een leidinggevende functie kreeg, terwijl ze die in een andere sollicitatieprocedure waarschijnlijk niet had gekregen. Maar uit het maken van de opdracht bleek dat zij de meest geschikte persoon was voor die functie.

– Annemarie van Gaal, ondernemer en investeerder.

Solliciteren bij CFP

Bram Adema, CEO van CFP Green Buildings, neemt de proef op de som. Momenteel staan er 2 vacatures open voor de functies Business Developer en Account Executive. Hierbij wordt de anonieme sollicitatieprocedure voor het eerst toegepast. De opdracht luidt als volgt:

  • Hoe zien de eerste 100 dagen eruit in jouw functie?
  • Wat heb je bereikt na 1 jaar?

Meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Bram Adema via badema@cfp.nl

We vinden het allemaal superspannend- de deadline voor inzending is 8 november. Op 11 november worden de nummers van de inzendingen via LinkedIn bekend gemaakt. We kunnen niet wachten om te zien wat er aan voorstellen binnenkomt!

– Bram Adema, oprichter CFP Green Buildings

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email