Lex Hoefsloot keynote tijdens Green Buildings Event

Before Article

Als we het hebben over de wereld in 2030 dan kan de auto van de toekomst niet ontbreken. Entrepreneur Lex Hoefsloot is CEO van deze spraakmakende organisatie: Lightyear. Dit is de ultieme combinatie tussen start up en innovatie en mag daarom niet ontbreken op het Green Buildings Event.

Lightyear

Lightyear trekt steeds meer aandacht en dat is niet voor niets. Een extreem efficiënte auto met geavanceerde zonnepanelen die de auto voor een belangrijk deel voorziet van zijn energie behoefte waardoor het aantal laad momenten aanzienlijk minder wordt. Effortless laden via zon. Lex Hoefsloot en zijn team zijn de eersten ter wereld die dit mogelijk maken.

De missie van de Lightyear? Een schone mobiliteitsoplossing voor iedereen.

De oorsprong van de Lightyear light bij een Eindhovens studententeam, wat opgericht werd door Lex Hoefsloot. Dit team bouwde de Stella Lux, de eerste gezinsauto op zonne-energie. Met deze innovatie wonnen de studenten maar liefst 2x 3 keer de Cruiser Class van de World Solar Challenge in Australië. En met alle opgedane kennis, richtte Hoefsloot met 4 andere teamleden van het Solar Team het bedrijf Lightyear op.

Samenwerking is belangrijk

Een auto bouwen is een hele uitdaging. Maar gelukkig krijgt Lightyear steun van vele nationale en internationale bedrijven. Ze werken al jaren samen met zo’n 50 bedrijven en Nederland blijkt een goede locatie om deze innovatieve auto te bouwen, volgens Lex Hoefsloot. De goede zonne-energiesector én de goede automotive-sector zorgen daarvoor.

Het mooie aan zijn rol als CEO van Lightyear vindt Hoefsloot het multidisciplinaire karakter. De technologische ontwikkeling en parallel daaraan zorgen voor het bouwen van een professionele organisatie. ‘Dat is nogal een uitdaging, want niemand heeft nog gedaan wat wij proberen te doen. We moeten voortdurend onze eigen manieren verzinnen.’

Lightyear One zal in 2021 op de Nederlandse wegen rijden!

* Foto Lex: © Marijn de Wijs Photography