Het verhaal achter Return to Sender

Before Article

CFP ondersteunt Return to Sender al een aantal jaar. Ook dit jaar staan we tijdens het Green Buildings Event stil bij dit mooie initiatief. Wat is het verhaal achter Return to Sender? 

De inspiratie van Katja Schuurman

Katja Schuurman richtte in 2006 Return to Sender op. Tijdens haar vele reizen ontmoette ze inspirerende mensen, mensen met talenten en de wil deze te ontwikkelen. Maar het ontbreekt ze vaak aan de juiste kansen. Katja zag naast armoede ook prachtige projecten en zo ontstond het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling. Met Return to Sender krijgen de allerarmsten van de wereld de kans om te ondernemen.

De collectie is milieuvriendelijk en authentiek

Inmiddels heeft Return to Sender een uitgebreide collectie van handgemaakte producten uit de armste regio’s van de wereld. Bij de productie wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en productiemethoden.

Mijn missie is om met eerlijke duurzame handel, ondernemerschap in de armste gebieden ter wereld te stimuleren. Return to Sender brengt de maker en de gebruiker van de producten samen en heeft door de verkoop van meer dan 2 miljoen producten tot nu toe al bijgedragen aan het creëren van ruim 7000 banen wereldwijd.

– Katja Schuurman, oprichter Return to Sender

Samen met de makers en Nederlandse designers ontwikkelt Return to Sender producten, die ze verkopen aan bedrijven, retailers en consumenten. Hoe meer producten ze verkopen, hoe meer vrouwen ze kunnen helpen. Op deze manier kunnen deze vrouwen een bestaan opbouwen, opleidingen volgen en voor hun families zorgen. Bekijk hier de collectie van handgemaakte producten met een bijzonder verhaal, ook leuk als relatie- of kerstgeschenk.