Sprekers tijdens het Green Buildings Event

Before Article

Foto van Gideon MaaslandGideon Maasland

Gideon Maasland, directeur en architect MVRDV, weet als geen ander architectuur en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Met zijn 15 jaar ervaring als architect en vele succesvolle projecten als bijvoorbeeld the Valley, de Grotius torens (Den Haag) en de Jaarbeurs Utrecht sluit Gideon nauw aan bij het thema van dit jaar. Meer weten? Lees hier een interview met Gideon over duurzaamheid.

Foto van Lex Hoefsloot

Lex Hoefsloot 

Als we het hebben over de wereld in 2030 dan kan de auto van de toekomst niet ontbreken. Entrepreneur Lex Hoefsloot is CEO van deze nieuwe spraakmakende auto: Lightyear. Meer over Lightyear leest u hier. * Foto: © Marijn de Wijs Photography

Maarten van der Weijden 

Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. Mede door de carrière die Maarten heeft gehad bij Unilever als financial manager weet Maarten tevens uitstekend de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen. Lees hier meer over Maarten.

Annemarie van Gaal

TV-host, onderneemster én investeerder Annemarie van Gaal zal ons meenemen in wat de kritische succesfactoren zijn van innovaties in een start-up.  Annemarie was presentatrice van KRO’s Dragons Den, dus wie kan beter de juryvoorzitter zijn dan Annemarie? Meer weten? Lees hier het interview met Annemarie.

Andy van den Dobbelsteen

Andy van Den Dobbelsteen 

Als hoogleraar Climate Design & Sustainability mag Andy van Den Dobbelsteen natuurlijk niet ontbreken op het Green Buildings Event. Vergezeld door drietal studenten zal Andy zijn kennis faciliteren. Frisse ideeën en inspirerende perspectieven zijn gegarandeerd! Lees hier het interview met Andy.

Katja Schuurman

Met haar stichting Return to Sender verkoopt Katja Schuurman producten die door vrouwen in armere landen zijn gemaakt, waardoor deze vrouwen zelfvoorzienend kunnen worden. Dit jaar valt Katja niet onder de sprekers, maar zal zij aanwezig zijn met de pop-up store van Return to Sender en zal zij jureren tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge Dragons Den.

Suze Gehem

Dagvoorzitter: Suze Gehem

Gedurende de dag is Suze Gehem onze dagvoorzitter. Samen met Wubbo Ockels is zij founder van De Groene Grachten. De Groene Grachten is adviseur en uitvoerbegeleider in het verduurzamen van historische gebouwen. Lees hier meer over Suze.