Lloyds en CFP verduurzamen vastgoed in Engeland

Before Article

Samenwerking Lloyds Banking Group en CFP Green Buildings

Lloyds Banking Group gaat haar klanten ondersteunen bij het verduurzamen van onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk. Lloyds biedt in samenwerking met CFP een online platform waarmee inzicht wordt verkregen in het verdienmodel van energiebesparingen. 

Onroerend goed verduurzamen in Verenigd Koninkrijk

De samenwerking werd tijdens het Green Finance Summit in Londen aangekondigd door António Horta-Osório, CEO van Lloyds Banking Group. Lloyds gaat gebruik maken van een online app die diverse energie-besparende maatregelen laat zien, die de EPC van een gebouw verbeteren. Het helpt de bank en haar klanten om potentiele maatregelen en bijbehorende investeringen voor verduurzaming en inzichtelijk te maken.

Het online platform

De online tool en app toont gebouwspecifiek en concreet advies, inclusief een financiële business case en technische aspecten. Het online platform is ontwikkeld in Nederland, waar het platform de vergroening van 300.000 gebouwen reeds faciliteerde. De app en het platform zijn aangepast
naar Britse gebouwen en wet- en regelgeving.

Versnelling van de energietransitie onder leiding van LBG

Met de app identificeren en berekenen klanten energiebesparende maatregelen en investeringen (zoals isolatie, LED-verlichting en zonnepanelen). De investering, terugverdientijd, energiebesparing (tot wel 70%) en de koolstofreductie worden getoond. Wanneer de investeringen gecombineerd worden met regulier onderhoud, worden de EPC en de bouwkwaliteit verbeterd en de energiekosten verlaagd. Onderzoek heeft aangetoond dat groene EPC-gebouwen 10% meer waard zijn dan bruine EPC-gebouwen. De duurzaamheidsmaatregelen zorgen dus voor waardevermeerdering van de portefeuille en voor energiebesparing van de huurder, terwijl de CO2-voetafdruk van het gebouw afneemt. De gemiddelde gemeten reductie van energie en koolstof is 40%.

Britse gebouwen en huizen hebben een
oude traditie en zijn specifiek voor het Verenigd Koninkrijk en zijn regio’s. Maar tegelijkertijd heeft het duurzaam maken van deze gebouwen dezelfde uitdagingen als 8 miljoen gebouwen en huizen in Nederland. We hebben 20 jaar ervaring en met deze kennis zijn we tot een online, digitaal advies gekomen specifiek voor gebouweigenaar in het Verenigd Koninkrijk.

– Bram Adema, CFP Green Buildings

Lloyds Banking Group had behoefte aan een schaalbare, snelle en betaalbare oplossing om gebouwen duurzaam te maken. En met de uitrol van dit online platform hebben veel eigenaren van gebouwen, huurders, aannemers, vastgoedbeheerders, banken en, uiteindelijk, het land voordeel. CFP is er trots op dat ze Lloyds hierin hebben kunnen ondersteunen.