1 juli 2019: Informatieplicht

Before Article

Het is bijna 1 juli

Vanaf 1 juli a.s. treedt de informatieplicht energiehandhaving in werking. Hiermee worden organisaties verplicht om aan te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen voor een gebouw. De eerste aangifte moet uiterlijk 1 juli 2019 gedaan zijn.

Ook kleine ondernemers hebben informatieplicht

De informatieplicht geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere ondernemers en instellingen. Denk hierbij ook aan zwembaden, sportverenigingen en kleine ondernemers met een energie-intensief proces.

De tools en consultants van CFP kunnen u helpen

Door de invoering van de informatieplicht veranderen een aantal zaken. We passen onze tools hierop aan. De tools en consultants van CFP kunnen u ondersteunen om aan de wet te voldoen. Ook kunnen we ondersteunen bij het invullen van de aangifte, waarmee u veel tijd bespaart.

Op basis van de gegevens die we al hebben van panden (Kadaster, energie labels, verbruiksgegevens en input van gebruikers) kunnen we een groot deel van de informatieplicht al invullen met de Energie Module.

– Jarno Schimmelpennink, CFP Green Buildings

Vragen over de informatieplicht?

Heeft u vragen over de informatieplicht? Of wilt u dat wij het gehele traject voor u verzorgen? Neem dan snel contact op met ons. Wij kunnen de informatieplicht voor u vullen en indienen in het E-loket van RVO.

Informatie aanvragen