CFP Green Buildings en ING REF helpen ondernemers te voldoen aan de informatieplicht

Before Article

Informatieplicht

Per 1 juli 2019 treedt de nieuwe informatieplicht in werking. Vanaf dit moment moet aangegeven worden welke energiebesparende maatregelen zijn toegepast voor een gebouw. Dit geldt gemiddeld voor gebouwen groter dan ca. 500 m2. Uitgangspunt hiervoor is de Erkende Maatregelenlijst die verplichte maatregelen bevat die in alle gebouwen toegepast moeten worden. ING Real Estate Finance en CFP Green Buildings komen met een nieuwe software module die klanten helpt om snel aan deze verplichting te kunnen voldoen. De module wordt tijdens de PROVADA aan klanten geïntroduceerd.

De Nederlandse vastgoedmarkt verduurzamen

Vier jaar geleden heeft ING REF in samenwerking met CFP Green Buildings een van de grootste duurzaamheidsactiviteiten op de Nederlandse vastgoedmarkt in gang gezet. Door klanten gratis toegang te bieden tot de energierobot en duurzaamheidsscans, beïnvloedt ING REF de duurzaamheid van een aanzienlijk deel van de Nederlandse vastgoedmarkt. Mede doordat klanten bovenop de online tool en duurzaamheidsscans ook energielabels geleverd kregen voor hun activa, is de commerciële vastgoedportefeuille van ING REF nu één van de duurzaamste van Nederland.

De ING Energierobot

ING REF financiert meer dan 17 miljoen vierkante meter onroerend goed in Nederland. De online software identificeert, schat en rapporteert energiebesparingsopties voor alle ING REF-klanten in Nederland. Daarnaast wordt de ING Energierobot toegepast die volledig geautomatiseerd 10-15% verspilling in een gebouw vindt. De nieuwe rapportage module vult voor klanten zoveel mogelijk informatie automatisch in en beperkt de keuzes voor de klant zoveel mogelijk. Dit resulteert er in dat klanten met een beperkte inspanning de rapportage kunnen maken die nodig is voor de informatieplicht.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email