Vattenfall en CFP Green Buildings breiden samenwerking uit

Before Article

Informatieplicht energiebesparing nu nog gemakkelijker

Vattenfall en CFP Green Buildings breiden de bestaande samenwerking verder uit. Samen willen beide partijen ervoor zorgen dat zakelijke klanten van Vattenfall eenvoudiger kunnen voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Vandaag werd de overeenkomst op de Provada bekrachtigd.

Samenwerking CFP en Vattenfall

Beide partijen werken sinds 2017 al samen om zakelijke klanten van Vattenfall beter inzicht te geven in energiebesparingsmogelijkheden voor hun gebouwen. Zo ontwikkelde CFP voor Vattenfall de DuurzaamheidsScan, waarmee energielabels en energiebesparingsmogelijkheden inzichtelijk worden gemaakt. Ook is het nu mogelijk om rapportages in het kader van de informatieplicht op te stellen en te beheren. Dit helpt bedrijven eenvoudig te voldoen aan de verplichting die vanaf dit jaar geldt.

Dankzij deze samenwerking kunnen wij al onze klanten sneller helpen hun gebouwen te verduurzamen. Dat zal bijdragen aan de route naar Paris Proof gebouwen en Vattenfall’s doel om een fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.

– Cindy Kroon, directeur Klanten van Vattenfall

Verdere verduurzaming gebouwen

Alle grootzakelijke klanten van Vattenfall krijgen toegang tot de DuurzaamheidsScan, een aanvulling op het continue inzicht in het werkelijke energieverbruik voor ieder gebouw. Zo kunnen klanten eenvoudig zien welke maatregelen zij kunnen treffen om te verduurzamen, welke impact dat heeft en hoe de business case eruit ziet. Consultants van CFP gaan klanten van Vattenfall advies geven over verdere verduurzaming van gebouwen en het treffen van energiebesparende maatregelen.

De schaal waarop Nuon/Vattenfall haar klanten helpt verduurzamen heeft grote impact op de CO2 doelen van Nederland.

– Bram Adema, CFP Green Buildings