FGB wint Green Buildings Regatta 2019

Before Article

FGB heeft de 15e editie van de Green Buildings Regatta gewonnen

Vandaag vond onze jubileum editie van de Green Buildings Regatta plaats. Het was een zonnige dag in Muiden. 

Maar liefst 19 verschillende teams deden mee aan de race. Nadat om 09.00 uur ’s ochtends alle teams waren gearriveerd bij KNZRV werd iedereen welkom geheten door Bram Adema. Niemand minder dan olympisch zeilkampioene Marit Bouwmeester sprak via een videoboodschap de deelnemers toe en had nog een paar laatste tips voor de deelnemers. Of het heeft geholpen? Voor FGB Facility Group, CBRE en Mirato 1 wel, die er met de respectievelijk eerste, tweede en derde plek vandoor zijn gegaan.


Volgens Marit Bouwmeester is de start het allerbelangrijkste bij het zeilen. Daarom gingen we na het welkomstwoord het water op voor de practice race. De teams konden bekend raken met het water, de wind voelen en vooral het starten goed onder de knie krijgen.

Na de oefenrace werden de deelnemers ontvangen door de burgemeester van Gooische Meren, Han ter Heegde. Hij sprak de deelnemers toe met een bijzonder onderwerp: Swim to Fight Cancer. Hij vroeg aandacht voor dit bijzondere initiatief en nodigde alle deelnemers uit om op 7 september mee te zwemmen in Muiden. Dit deed hij samen met de directrice van Swim to Fight Cancer, Limore Noach.

Jullie zijn voor de 15e keer in Muiden, waar jullie van harte welkom zijn. Met dit evenement zorgen jullie voor veel werkgelegenheid in de regio en stellen duurzaamheid centraal. Wij als gemeente krijgen duurzaamheid ook steeds beter in beeld. Jullie als CFP brengen daar een mooie bijdrage aan.

– Han ter Heegde, burgemeester van Gooische Meren

Tijd voor de officiële race! Om 14.00 uur vertrokken alle boten naar het wedstrijdwater. Het startschot werd gegeven door de burgemeester van Gooische Meren. Na ruim een uur op het water was de race gevaren.

Wilt u een uitgebreide sfeerimpressie? Bekijk de fotocompilatie hier

We feliciteren FGB Facility Group op boot Redan van harte met het winnen van de 15e editie van de Green Buildings Regatta!

Op nummers 2 en 3 zijn geëindigd:

  • CBRE met boot The Fox
  • Mirato 1 met boot Jipper

Wilt u volgend jaar ook meedoen met de regatta? Reserveer dan alvast een plekje en verzeker uzelf van deelname. Reserveren kan via info@cfp.nl.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email