Duurzaamheid in Nepal – De eerste resultaten

Before Article

Duurzaamheid in Nepal

Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van twee projecten in Nepal. Dit doen we om de leefomstandigheden daar te verbeteren. De projecten worden door de lokale bevolking zelf uitgevoerd. Ook vorig jaar hebben we dit gedaan, toen Bram Adema in Nepal is geweest. Hij heeft hier verschillende projecten gestart, waarvan de eerste resultaten nu zichtbaar zijn.

Metallic Improved Cooking Stove Installatieproject

Voor de Sabet-community van Kaski was het belangrijk om de kookomstandigheden te verbeteren, door verbeterde kookapparatuur. Dit zou de luchtvervuiling binnenshuis verminderen en de gezondheid en hygiëne verbeteren bij 60 zeer arme gezinnen in de heuvelachtige regio. Het project startte op 1 september 2018 en is in april 2019 afgerond.

De project commissie in Nepal

Wat is er precies verbeterd in deze 8 maanden?

In samenwerking met het Rode Kruis is er een commitee gevormd met lokale mensen uit het dorp. Hierdoor konden de activiteiten binnen de gemeenschap uitgevoerd worden. Daarbij werd een lokale leverancier geselecteerd om de kookapparatuur te plaatsen, in dit geval Chandra Metal Pvt Ltd.

In februari 2018 werden de eerste fornuizen geleverd in het dorp. De lokale bevolking werd vervolgens tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de planning voor de installatie. Ook kregen ze praktijktraining over het gebruik van het fornuis en werd uitgelegd hoe ze het fornuis schoon moeten maken.

In maart werden de fornuizen bij 60 huishoudens geïnstalleerd en vanaf dat moment gebruikt de bevolking de verbeterde fornuizen. De rook blijft voortaan niet meer in huis hangen, maar gaat via een schoorsteen direct naar buiten.

Nieuwe projecten in Nepal

Deze resultaten geven ons nieuwe energie om vol door te gaan! Het laat zien dat de projecten die hier worden geïnitieerd goed opgepakt worden. We gaan daarom door en zijn gestart met 2 nieuwe projecten in Nepal. Meer weten over deze twee projecten? Hier leest u er meer over.