Het Green Buildings Event 2019

Before Article

CO2 neutraal vliegen. Steden waarin alleen maar elektrische auto’s rijden. Shell die CO2 uitstoot compenseert door bomen te planten. Phase changing materials. Het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal business ideeën met een duidelijk doel voor ogen: een duurzame samenleving. De een met grote impact, de ander juist effectief op kleine schaal. Tijdens het Green Buildings Event kijken we – samen met een aantal gerenommeerde sprekers –  naar, ideeën en innovaties die de potentie in zich hebben om de wereld in van 2030 drastisch te veranderen.  

Het Green Buildings Event

Beleef het Green Buildings Event op donderdag 12 september 2019 bij het Spant!, een duurzame locatie te Bussum, waar ieder bezoek 100% CO2-neutraal is. Het belooft weer een bruisend evenement te worden met inspirerende keynotes en natuurlijk de ABN AMRO Innovation Challenge. Meer dan 40 Startups zullen tijdens de Innovation Challenge hun state-of-the art concepten, ideeën, producten of diensten presenteren, bijdragend aan de verduurzaming van gebouwen.

Sprekers

Gideon Maasland
Gideon Maasland, directeur en architect MVRDV, weet als geen ander architectuur en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Met zijn 15 jaar ervaring als architect en vele succesvolle projecten als bijvoorbeeld the Valley, de Grotius torens (Den Haag) en de Jaarbeurs Utrecht sluit Gideon nauw aan bij het thema van dit jaar.

Annemarie van Gaal
TV-host, onderneemster én investeerder Annemarie van Gaal zal ons meenemen in wat de kritische succesfactoren zijn van innovaties, voor zowel start-ups als scale-ups. Haar keynote zal onder andere gaan over alle aspecten van het ondernemerschap, waarbij lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Annemarie was presentatrice van KRO’s Dragons Den, dus wie kan beter de juryvoorzitter zijn dan Annemarie?   

Andy van Den Dobbelsteen 
Als hoogleraar Climate Design & Sustainability mag Andy van Den Dobbelsteen natuurlijk niet ontbreken op het Green Buildings Event. Vergezeld door drietal studenten zal Andy zijn kennis faciliteren. Frisse ideeën en inspirerende perspectieven zijn gegarandeerd!

Han de Jong
Wie kan ons beter meenemen in de kapitaaleffecten van innovaties dan hoofdeconoom van ABN AMRO, Han de Jong? 
Van 2001 tot 2005 was Han hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Daarnaast is hij lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. Verder doceert hij macro-economie aan de post-doctorale opleiding Investment Management aan de VU in Amsterdam. 

Katja Schuurman
Het afgelopen jaar heeft Katja Schuurman gesproken op het Green Buildings Congres wat betreft haar visie op duurzaamheid met haar stichting Return to Sender. Haar stichting verkoopt producten die door vrouwen in armere landen zijn gemaakt, waardoor deze vrouwen zelfvoorzienend kunnen worden. Dit jaar valt Katja niet onder de sprekers, maar zal zij aanwezig zijn met de pop-up store van Return to Sender en zal zij jureren tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge Dragons Den.


De ABN AMRO Innovation Challenge

Tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge pitchen veertig gepassioneerde start-ups en scale-ups in verschillende zalen . Het vraagstuk dat hier centraal staat? Hoe kunnen we vandaag direct aan de slag in bestaande- en nieuwbouw om morgen impact te maken. 

Tijdens deze challenge wordt er ruimte gegeven aan nieuwe ideeën en innovaties van start-ups, maar wordt ook de mogelijkheid gegeven aan al bestaande bedrijven om hun idee te pitchen.
De 5 beste gamechangers, disrupters en innovaties mogen tot slot in de Dragons Den hun pitch voor ervaren ondernemers houden. Uit deze 5 finalisten wordt uiteindelijk een winnaar gekozen, wie naar huis zal gaan met de Innovation Challenge Award 2019.

We starten vandaag en eindigen in de toekomst

Programma

Opening door Suze Gehem oprichter en directeur de Groene Grachten

Han de Jong
Hoofdeconoom ABN AMRO
Andy van den Dobbelsteen
Interview met drie jonge professionals over circulaire economie
Gideon Maasland
Director & Architect MVRDV
Ontwerper en architect van The Valley Amsterdam

40 Start-ups & Innovaties 
De nieuwste ideeën om direct met verduurzaming te beginnen
Keynote 4
Special Guest
Dragons Den
Keynote 5 & overleg Jury’s
Met onder andere Petran van Heel
Feestelijke Award Uitreiking
Met een borrel rond 17.30 uur

Aanmelden bezoeker

Aanmelden pitcher


Bekijk hieronder de aftermovie van het Green Buildings Congres 2018.


Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Marleen de Vries (mdvries@cfp.nl) (055- 355 51 99)