Hoe Nuon binnen één generatie fossielvrij wordt

Before Article

Nuon – onderdeel van Vattenfall – wil binnen één generatie fossielvrij wonen, werken en reizen mogelijk maken. Wilt u weten hoe Nuon deze uitdaging aan gaat? Wij zetten een aantal tips van Nuon op een rij. Het gehele artikel van Nuon leest u hier.

Inzicht is belangrijk

De eerste stap is inzicht, vertelt Nuon’s duurzaamheidsmanager Arjan Bunnik. Met online monitoringstools – zoals de Duurzaamheidsscan – wordt het besparingspotentieel inzichtelijk gemaakt. “Als je dat weet, dan kunnen we adviseren over te nemen maatregelen waarmee energie kan worden bespaard.”

Overstappen naar duurzame energiebronnen

Naast energie besparen willen ondernemers ook steeds vaker groene elektriciteit, aldus Bunnik. Enerzijds wordt de businesscase voor duurzame energie steeds aantrekkelijker. Anderzijds past verduurzaming vaak goed in de bedrijfsstrategie. Voor zakelijke klanten is het ook mogelijk zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen te kopen of te leasen.

Nuon heeft sinds 2013 haar hoofdkantoor in Amsterdam. Het bestaande kantoor is zo duurzaam mogelijk gerenoveerd en heeft een BREEAM-NL ‘Very Good’ certificaat. Op dit moment wordt gekeken op welke manier Nuon kan voldoen aan de Parijse klimaatdoelstellingen.

Nuon zelf ook aan de slag met duurzame energiebronnen

Nuon zelf zit de laatste jaren ook niet stil op het gebied van duurzaamheid. Manager Sustainability Anne Korthals Altes geeft als voorbeeld het besluit om een kolencentrale te sluiten. Ook was Nuon de eerste die, samen met Shell, een groot windmolenpark op zee heeft gebouwd. En onlangs won Vattenfall de tender voor het eerste subsidievrije windpark op zee ter wereld; Hollandse Kust Zuid. Daarnaast zijn elektrificatie en decentrale opwek andere speerpunten van Nuon.

 

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email