Iedere Nederlander is een duurzaamheidsmanager, dat is het motto van CFP. Met de suite die we hebben ontwikkeld bieden we iedereen de handvaten om zelf aan de slag te gaan met verduurzaming. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze partners. Tijdens de Provada zullen wij samen onze nieuwe producten lanceren om zo ons motto te realiseren. Benieuwd hoe jij zelf aan de slag kunt gaan met verduurzamen? Bezoek ons op een van de volgende momenten:

Dinsdag 5 juni – lancering BREEAM-NL In-Use quick scan i.s.m. ABN AMRO en DGBC, Samenwerking Croonwolter&dros & lancering benchmark duurzaamheid met VGM NL

ABN AMRO Real Estate Clients biedt vastgoedeigenaren een snellere en goedkopere manier om gebouwen met het duurzaamheidslabel BREEAM In-Use te beoordelen. Dit is deinternationale standaard om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen, te verbeteren en te certificeren. ABN AMRO stelt de BREEAM-NL In-Use quick scan, die is ontwikkeld in samenwerking met CFP Green Buildings, gratis ter beschikking aan haar zakelijke vastgoedklanten. Hierdoor krijgt de eigenaar meer inzicht in de duurzaamheid, gezondheid en rendement van het gebouw en meer mogelijkheden tot financiering en subsidie.
13.00 uur – Stand ABN AMRO, hal 11 stand 07

Verder zullen we samen met Croonwolter&dros onze samenwerking ondertekenen. Croonwolter&dros gaat haar klanten helpen met het verduurzamen van de vastgoedportefeuille, waarbij wij de CSR-manager aanbieden om dit te realiseren. Met de samenwerking bundelen we onze krachten, waardoor we samen aan de basis staan van het verduurzamen van 43.00.000 m2 kantoorruimte.
15.00 uur – Provada Business Lounge, Hal 12 stand 60

Tot slot zullen we op dinsdag samen met VGM NL de Benchmark Duurzaamheid Kantoren lanceren. In de benchmark zijn 650 kantoorgebouwen opgenomen met een totale oppervlakte van circa 4.8 miljoen m2. De Benchmark Duurzaamheid Kantoren geeft leden van VGM NL inzicht in hoe portefeuilles onderling presteren op het gebied van duurzaamheid. Met deze benchmark kunnen leden en taxateurs van VGM NL concreet invulling geven aan hun adviserende taak richting opdrachtgevers om portefeuilles te verduurzamen.
16.00 uur – Stand MVGM, Hal 11 stand 10

Woensdag 6 juni – lancering Energierobot  i.s.m. ING & Green Leader Award

Van alle duurzaam opgewekte energie in Nederland wordt ongeveer 50% door gebouwen verspild. Doordat 70% van de klimaatinstallaties onjuist is afgesteld, staat bijvoorbeeld in gebouwen in de zomer de verwarming aan, of worden ze gekoeld of verlicht terwijl er niemand meer in het pand is. Gebouwen met energielabel A kunnen hierdoor toch het verbruik van een G-label hebben. Daarom introduceren ING en CFP Green Buildings de Energierobot. De energierobot maakt gebruik van big data, algoritmes en de gegevens van slimme energiemeters van gebouwen. Deze gegevens worden volledig geautomatiseerd vergeleken met een exacte benchmark van het specifieke gebouw. Hiermee wordt tot 15% aan energiebesparingsmogelijkheden geïdentificeerd, dat is de helft van het totaal van de duurzaam opgewekte energie in Nederland.
15.30 uur – Zaal E102

Daarnaast zullen we er op woensdagmiddag achter komen wie er vandoor gaat met de Green Leader Award 2018. Bram Adema, directeur van CFP Green Buildings, is één van de vijf genomineerden. De Green Leader Award is in het leven geroepen om een impuls te geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en om dit te versnellen. De concurrentie is groot, maar het zijn hoe dan ook allemaal winnaars met een belangrijke rol ins de verduurzaming van Nederland!
14.30 uur – Forum 2

Donderdag 7 juni – lancering E-learning voor taxateurs i.s.m. Rabobank

Taxateurs spelen een belangrijke rol bij het waarderen van het verduurzamen van de bestaande vastgoedvoorraad. In de praktijk blijkt het echter lastig om verduurzaming te waarderen. Voordat we de waarde kunnen bepalen, zal ook inzichtelijk moeten worden gemaakt welke investeringen minimaal gedaan moeten worden om een gebouw te verduurzamen. De Rabobank gaat taxateurs hierbij ondersteunen. Via de Rabo Duurzaam Vastgoed tool die we samen hebben ontwikkeld wordt deze investering zichtbaar gemaakt. De tool is vertaald naar een E-learning. Hiermee kunnen taxateurs op elk gewenst moment up-to-speed raken met duurzaamheid en de waarde hiervan meenemen in hun taxaties. Op deze manier wordt duurzaamheid een vast onderdeel bij het taxeren van een gebouw.
10.30 uur – Stand Rabobank Hal 10 stand 10