Een warme, zonnige CFP Green Buildings Regatta geopend door drievoudig wereldkampioen zeilster Marit Bouwmeester

Afgelopen vrijdag was het opnieuw tijd voor het jaarlijkse zeilevenement van CFP Green Buildings; de Facility Open. Hierbij was er, naast de 21 teams die deelnamen, nog een heel bijzondere gast. Marit Bouwmeester kwam speciaal naar Muiden om de 14eeditie van de Facility Open om te dopen naar de nieuwe naam ‘CFP Green Buildings Regatta’ en deze te vereeuwigen met het startschot!

Bekijk hier de fotocompilatie van de Green Buildings Regatta 2018


De meer dan 200 deelnemers arriveerden rond 9 uur in de ochtend, waarna de Regatta werd geopend door CFP directeur Bram Adema met een welkomstwoord. Om 10 uur voeren de eerste zeilschepen door de sluis naar open water waar de proefrace begon. Dat de wind niet erg in de zeilen zat, hadden verschillende teams geen boodschap aan en besloten tijdens de oefenstart te vroeg over de lijn te gaan. Dit beloofde een spannende middagwedstrijd.

Tijdens de lunch kwam ook nog het zonnetje door de wolken. Marit Bouwmeester gaf na de lunch tips en tricks voor de middagwedstrijd. Naderhand heeft ze onder veel gejoel het middagschot laten klinken waarna de Facility Open officieel omgedoopt was tot CFP Green Buildings Regatta.

Uitgezwaaid door Marit bij de sluis voeren de boten rond 2 uur opnieuw richting open water. Aan boord steeg de spanning behoorlijk met betrekking tot het weer. Uiteindelijk werd alleen de wind sterker naarmate de dag vorderde, de regen begon pas toen de wedstrijden afgelopen waren. Er werden twee races gevaren.

Na de officiële wedstrijd werden de teams feestelijk verwelkomd door Zuid-Amerikaanse dans- en showband. De winnaar van de CFP Green Buildings Regatta 2018 werd FGB met de Redan. De nummers twee en drie waren FMN met de J-120 Jipper en CFP met de X-43 BiXmile.

Quote van een van de deelnemers:

“Het was weer het mooiste CFP evenement van het jaar, waarbij eigenlijk iedereen aanwezig hoort te zijn!’ George Maas, Hospitality Group.