Consultant Energie & Duurzaamheid

Before Article

Wil jij invloed uitoefenen op een duurzamer Nederland? Draag jij onze missie om alle gebouwen circulair te maken in Nederland? En herken jij jezelf in de volgende kernwoorden?

Consultant | Projectmanager | duurzame energie| Duurzame leider| Circulaire Gebouwen | Gebouwenverduurzamer

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wordt jij onze nieuwe gebouwenverduurzamer?

CFP heeft als missie om alle gebouwen circulair te maken en we beginnen in Nederland. Om dit doel te bereiken hebben we jou nodig. In jouw rol heb jij de verantwoordelijkheid voor je eigen projecten. Dit is voornamelijk op het gebied van verduurzaming van bestaande bouw met de focus op utiliteitsbouw.

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je bent projectmanager voor energiebesparings- en verduurzamingsprojecten;
 • Je adviseert klanten zelfstandig over duurzamere oplossingen op het gebied van duurzame energie, gebouwinstallaties en bouwkundige vraagstukken;
 • Je begeleidt klanten met het verkrijgen van duurzaamheidscertificeringen;
 • Je bent verantwoordelijk voor energiemanagement van verschillende klanten;
 • Je implementeert (duurzame) innovaties;
 • Je bent een pionier op het gebied van circulaire gebouwen.

De collega die wij zoeken heeft:

 • Tenminste HBO opleidingsniveau;
 • Circa 3-5 jaar ervaring in een technische omgeving als bijvoorbeeld adviseur, installateur of gebouwbeheerder;
 • Affiniteit met techniek en/of gebouwen;
 • Affiniteit met duurzaamheid.

Werken bij CFP

Werken bij CFP betekent werken in een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Ons kantoor is in de St@art te Apeldoorn. Dit is een van de meest duurzame gebouwen van Nederland en een fantastische werkomgeving. We grenzen met de voorzijde van het gebouw aan Park Berg en Bos en aan de achterkant kijk je uit op de Apenheul. Groener kan bijna niet.
De werksfeer bij ons is gedreven, collegiaal, resultaatgericht en informeel. Wij zijn een groot voorstander van flexibel werken. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel van je groei en die wij willen doormaken met CFP. Wij willen samenwerken met de beste mensen. CFP Teamleden bepalen hun eigen groeipad en kunnen financieel participeren in het bedrijf.

Over CFP

Bij CFP streven we naar een goede balans tussen prestaties, impact op het milieu en sociale aspecten. Onze missie is zoveel mogelijk gebouwen en organisaties winstgevend verduurzamen op de aspecten People, Planet en Profit. Onze ambitie is tweeledig, in 2020 is er 50% minder CO2-uitstoot van gebouwen en in 2030 zijn alle gebouwen circulair. Innovaties vormen de basis van ons succes.

CFP Green Buildings is marktleider in Nederland in de verduurzaming van gebouwen met online apps. Grote klanten en partners zijn ING Bank, Rabobank, ABN AMRO Bank, Nuon, AMC Ziekenhuis, Nemo, Van Gogh museum en Gemeente Rotterdam. Door online proposities is de impact van CFP gestegen naar 250.000 gebouwen, met een verwachte stijging in Nederland naar 1 miljoen gebouwen in de komende 12 maanden.

Een aantal voorbeelden uit de praktijk van CFP:

 • Voor ING Bank maken we een online service die de businesscase voor winstgevende verduurzaming maakt voor tienduizenden gebouwen. De toepassing van deze app wordt gebruikt voor bijna 20.000 grote gebouwen en is onderdeel van de grootste verduurzamingsactie van Nederland.
 • De Duurzame Investerinstool werd ontwikkeld voor ABN AMRO Bank. Deze online tool geeft klanten een marktplatform voor gegarandeerde, gefinancierde en duurzame investeringen in gebouwen en organisaties. De bank heeft 1 miljard euro uitgetrokken voor de implementatie van de besparende maatregelen bij klanten.
 • CFP werkt met het AMC ziekenhuis aan een gezonde en groene huisvesting voor haar patiënten;
 • ROC van Amsterdam zet ons in voor de realisatie van quick wins op het gebied van energiebesparing;
 • De Gemeente Apeldoorn is koploper op het gebied van circulaire gebouwen met hulp van CFP;
 • Merin biedt een unieke propositie als vastgoedeigenaar door samen met CFP actief de energierekening van huurders te verlagen;
 • Het Groothandelsgebouw in Rotterdam wordt BREEAM gecertificeerd door onze consultants;
 • Met de MVO scorecard helpt CFP het UWV om de totale duurzaamheidsprestaties in beeld te krijgen en te verbeteren.

Interesse?

Is deze vacature je op het lijf geschreven? Stuur je cv en motivatie naar keijkholt@cfp.nl.
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Stefan Maatman via smaatman@cfp.nl of met Karin Eijkholt op 055 – 355 51 99 of via keijkholt@cfp.nl.